INGREDIENTE:
(sint aproximative, deoarece feliile de piine sint diferit de mari)
- felii de piine/franzela (8-10buc9
- 3 oua mari
- sare+piper
- ca.200ml lapte
- verdeturi la alegere(arpagic verde, patrunjel verde, usturoi verde….)
- cascaval ras(
- 2-3 catei usturoi
- grasime pt.prajit(ulei, unt, untura…)
MOD PREPARARE:
Piinea/franzela se taie in felii cu o gr. de cca.1,5cm.
Laptele se amesteca cu ceva sare si se pune intr-un recipient mai lat.
Ouale se bat bine se amesteca la fel cu ceva sare+piper, verdeturile tocate marunt si la fel se pun intr-un recipient mai lat.
Cine doreste , poate trece o bucatica de cascaval (brinza) prin razatoare.
Si la fel cne doreste poate freca feliile de piine cu ceva usturoi.
Feliile de piine se trec pe rind prin lapte, dupa aceea prin ou si se pun la prajit in grasime incinsa intr-o tigaie.
Cind pe margini feliile de piine prind gradul de prajire dorit, acestea se intorc pe partea celalta.
CASACAVALUL / BRINZA RASA,
- pot fii presarate pe feliile de pine direct in tigaie sau
- dupa ce s-au trecut prin ou se trec si prin cascaval/brinza rasa si se pun la prajit…
Se pot servii ca atare, cu salata linga sau sub forma de garnitura…
Eu si familia, le-am servit la micul dejun cu legume proaspüete linga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu