- 225g unt/marg
- 140g zahar tos fin/pudra
- 1 galbenus de ou gr.M
- 1 fiola aroma de migdale
- 1 priza sare
- 225g faina griu
- 225g migdale taiate/zdrobite (NU-macinate)
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se mixeaza cu zaharul, priza de sare, galbenusul de ou, esenta/aroma de migdale si cind acestea sint impreuna bine incorporate se adaoga jumatate din cant de faina.Totul se mixeaza bine si in continuare amestecind cu o lingura, se adaoga restul de faina si migdalele taiate sau zdrobite.
Aluatul obtinut sed inveleste intr-o folie/punga de nailin si se pune la frigider pt. cel putin 1 ora.
Cuptorul se incinge la 200°C.
Din aluat se formeaza ca. 50 bilute care se aseaza pe o tava captusita cu folie/hirtie de copt cu ceva distanta intr-e ele .
Bilutele se aplatineaza usor cu degetul si se introduc la copt pt. ca 15-20 min. Sint copti atunci cind se observa ca de jur imprejur biscuitii prind culoare.
Dupa coacere se lasa la racit in tava ca. 10-15 min.
Se scot si se lasa sa se racesca complet.
Este de recomandat sa se depoziteze in doza de tabla, in care se mentin crocanti si aromati.
BINE DE STIUT AROMA /-le din biscuiti se poate imprastia doar in timp. De aceea este bine ca, biscuitii sa se consume doar dupa cel putin 2-3 zile de la coacere. |
4 comentarii:
imi plac biscutiteii tai.intr-adevar o aroma care imi place si mie !ma tot gandesc la prajitura amaretto ! cu jind !
Pansy, inseamna ca avem acelea<si gusturi.Aroma de migdale imi place si mie foarte mult.
Iar praji "amarteo"-am uitat total de ea.Vezi, trebuie sa o pun cind-va dino in practica;-)))
mii de pupicei si spor la realizat ideile si poftele!!!
Laura S.
nu am folosit niciodata migdale ,dar cred ca am sa incerc si eu ,prea imi fac cu ochiul biscuiteii tai,o zi buna
deliciosi serviti dimineata langa o cana cu lapte ;)
Trimiteți un comentariu