Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

18 iun. 2011

PRAJITURA CU RUBARBA SI CACIULITA DE BEZEA



Am in gradina o tufa de Rubarba(rhabarber), care nu vrea nici cum sa se inmulteasca.de la an, la an tot sper sa recoltez ceva mai mult, dat din pacate c-am astept degeaba.
Na ori cum, eu am recoltat ca. 300g, la care am adougat ceva mere, pentru a ajunge la cant. de 400g.
INGREDIENTE - aluat:
- 150 g unt/marg.la temp. camerei 
- 150 g zahar pudra
- 1 lamiie
- 180g faina alba de griu

- 45g praf budinca de vanilie/amidon alimentar
- 7 g praf copt
- 5 oua Gr.M  (3 galbenusuri + 2 oua intregi)
- 400 g rubarba

INGREDIENTE- bezea:
- 3 albusuri
- 1 priza sare
- 150 g zahar
- 2 ls migdale(nuci) feliate sau zdrobite
- marg.+ pesmet pentru uns forma

MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Ruarba se spala, se curata de copaja si se taie in bucati potrivite.
Faina se amestecacu praful de copt si praful de vanilie sau amidonul alimentar.
Untul/marg. se mixeaza cu zaharul pudra,o priza de sare, se adaoga coaja rasa de la lamiie si pe rind cele 3 galbenusuri si 2 oua intregi.
In final se mixeaza amestecul de faina si daca este necesar 2-3ls lapte.
Aluatul se toarna intr-o forma de tort ((24 - 26cm Ø) care in prealabil a fost unsa si tapetata cu pesmet(merge si cu faina/hirtie…)
Deasupra aluatului se presara bucatile de rubarba si totul se da la cuptor pt. ca.45-50min.
Intr-e timp albusurile de oua ramase se bat spuma, cu 1lc zeama de lamiie si zaharul pudra sau tos, pina cind spuma a devenit tare, nu mai curge si suprafata acestetia luceste.
Dupa cele 45-50 min. se scoate prajitura din cuptor si cuptorulului i-se ridica temperatura la 200°C.
Albusul se aseaza uniform si cit se poate de decorativ peste prajitura, deasura se presara migdalele/alunele feliate sau zdrobite, eventual se cerne putin zahar pudra si se introduce dinou la copt pt. ca 10 min.
Dupa coacere, cuptorul se opreste, usa cuptorului se lasa intredeschisa, eventual se propteste cu o lingura de lemn si se lasa asa ca. 10-15. min.
Prajitura scoasa din cuptor se lasa ca 10 min. in fprma, dupa care se scoate pe un gratar de bucatarie sa se racesca complet.
Dupa ce s-a racit, se aseaza pe un platou, se portioneaza si se poate servii.
Cu-i ii place poate servii linga inghetata sau sorbet, de ex. de vanlie, lamiie….
Va urez spor la preparat si savoare deplina!

3 comentarii:

pansy spunea...

ce prajitura varatica si interesanta ! dulce acrisoara cum trebuie sa fie la vremea asta ! super!

Anonim spunea...

rubarba asta imi face pofta rau , dar la noi nu se gaseste .. asa as incerca si eu retete cu rubarba :( , am auzit ca e tare buna !!

Anonim spunea...

Foarte buna prajitura.Oare tufa de rubarba (rabarbar)este intr-un loc umbros?Incercati sa o mutati la soare-o sa-i placa si o sa se inmulteasca.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate