O mincare clasica care este raspindita in toate bucatariile,…..Bineinteles cu mici adaosuri sau metode de preparare diferite,…
Dar foarte buna si iubita de mic si mare!
INGREDIENTE:- 1 kg cartofi de pref fainosi
- 160 g slaninuta(Kayser/Bacon…)
- 160 g cirnati (de casa, picanti,Cabanosi, Bicaz, …-eu nu am avut si am preparat reteta fara ei, si a fost EXCELENTA- cu siguranta cu cirnati va fii MEGA-excelenta:-))
- 4 cepe mari
- catei de usturoi
- 2 ls boia de ardei dulce
- 3/4 l supa de vacuta(de casa/instant)
- 1-2 ls otet de pref. de vin
- 1ls untura de porc
- 1 frunza de dafin
- maghiran, chimen macinat
- 1ls smintina
MOD PRFEPARARE:
Ceapa se curata si taie marunt.Cartofii la fel se curata si se taie in cuburi de marime potrivita.
Slaninuta si cirnatii se taie la fel in bucati potrivite.
Intr-o cratita/oala potrivita se pune untura la incins(se poate si ulei) si in ea se prajesc slaninuta7sunca si cirnatii.Cind acestea au devenit aurii si crocxante se scot pe o farfurie si se pun deoparte.In grasimea din oala se prajeste cepa piina devine aurie, se adaoga boia de ardei dulce si se lasa sa se prajeasca putin amestecind mereu,adaougind otetul , cartofii se amesteca bine si se stinge cu supa.In continuare se adaoga usturoiul trecut prin presa sau tocat marunt, sare, piper, maghiran, dafin si chimen.
Totul se lasa sa de.-a intr-un clocot si se adaoga slaninuta si cirnatii in prealabilö prajiti.
Totul se lasa sa se fiarba usor , amestecind din cind in cind pina cind cartofii sint bine fierti.
Se degusteaza si eventual se mai condimenteza dupa gust.
Gulasul se serveste fierbinte cu o caciulita de smintina plasata in fiecare farfurie si linga baguette proaspete si eventual muratura la alegere…
2 comentarii:
Delicios, multumesc mult pentru retete!
Hallo!Cu muuuuuuuuuulta placere!
Trimiteți un comentariu