Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

16 feb. 2011

PULPE DE PUI CROCANTE LA CUPTOR

händelhaxen1
Acesta reteta este luata de pe Blogul:
Pe acesta cale doresc sa m-a adresez
BUCATARULUI  de Sterne SmiliesSterne SmiliesSterne SmiliesSterne SmiliesSterne Smilies
si sa-i spun mercipentru delicioasa reteta!!!
INGREDIENTE:
-  pulpe de pui(nr.ramine la dorinta pers.)
-  faina alba  de griu
- 1-2 iaurt (cat. depinde de cite buc. de carne se prepara)
- sare + piper si/sau alte condimente(eu am folost condimente de la Kotany-Louisiana)

- ulei pt. prajit
MOD PREPARARE:
Descriu cum am preparat eu.
Pulpele se preferinta superioare(merge  cum doriti) se spala si eventual dezoseaza sau chiar se indeparteaza si de piele, daca se doreste.
Se pun intr-un recipient si se amesteca cu iaurtul si se lasa totul cel putin 2-3 ore in frigider sau chiar peste noapte.
Urmatorul pas, se scot din iaurt , se zvinta cu un servet de bucatarie, dupa care se condimenteaza dupa preferinta si se trec prin faina.
Dupa aceea se prajesc intr-o tigaie in care s-a incins uleiul bine, pe ambele parti.
Se scot si se aseaza intr-o tava de cuptor si se introduc in cuptorul incins la180°C pentru ca 25-30min.
Depinde de marimea  buc. de carne si gradul de rumenire dorit.
Se servesc fierbinti cu garnituri dupa preferinta, eventual chiar si cu un mujdei de usturoi, in cazul in care si partenerul/-a este de acord sunflower smiley faces animated gif
TIP:
  • SARE / CONDIMENTE- NU se pun pe carne decit inainte de preparare, deoarece dezhidrateaza.DAR mirodenii, verdetzuri acestea sint de recomandat deoarece aromeaza carnea.
  •  ULEIUL/GRASIMEA – trebuie intotdeauna sa fie bine incinse , deoarece cind carnea se aseaza in grasimea/uleiul incins, aceasta prinde imediat o crusta  si astfel nu pierde din sucul propriu.
  • Pentru SIGURANTA  ca, grasimea/ulieul sint bine incinse, este bine ca, coada unei linguri de lemn sau alt recipient din lemn sa se introduce in grasimea/uleiul incinsa si daca lemnul incepe sa sfiriie/prajeasca de jur imprejur, atunci temperatura este potrivita pt. prajit.
händelhaxen

3 comentarii:

Cuisinette spunea...

Ei ce bine arata. Maniacul stie ce stie :))

Laura, merci pt pontul cu lingura de lemn, pe asta nici eu n-o stiam.

Pupici si spor la gatit.

Unul din multi! spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unul din multi! spunea...

O ja!Ai dreptate Maniacul gateste bine si parerea mea, ceva pentru fiecare gust.Este foarte variat in ceea ce priveste ingredientele folosite...

Cu multa placere!
Culeg si eu cu placere "TIPSURI" la bucatarie;-)))

Mii de pupicei si mersi de vizita si coment!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate