Acesta reteta este luata de pe Blogul:
Pe acesta cale doresc sa m-a adresez
BUCATARULUI de
si sa-i spun pentru delicioasa reteta!!!
INGREDIENTE:- pulpe de pui(nr.ramine la dorinta pers.)
- faina alba de griu
- 1-2 iaurt (cat. depinde de cite buc. de carne se prepara)
- sare + piper si/sau alte condimente(eu am folost condimente de la Kotany-Louisiana)
- ulei pt. prajit
MOD PREPARARE:
Descriu cum am preparat eu.
Pulpele se preferinta superioare(merge cum doriti) se spala si eventual dezoseaza sau chiar se indeparteaza si de piele, daca se doreste.
Se pun intr-un recipient si se amesteca cu iaurtul si se lasa totul cel putin 2-3 ore in frigider sau chiar peste noapte.
Urmatorul pas, se scot din iaurt , se zvinta cu un servet de bucatarie, dupa care se condimenteaza dupa preferinta si se trec prin faina.
Dupa aceea se prajesc intr-o tigaie in care s-a incins uleiul bine, pe ambele parti.
Se scot si se aseaza intr-o tava de cuptor si se introduc in cuptorul incins la180°C pentru ca 25-30min.
Depinde de marimea buc. de carne si gradul de rumenire dorit.
Se servesc fierbinti cu garnituri dupa preferinta, eventual chiar si cu un mujdei de usturoi, in cazul in care si partenerul/-a este de acord
TIP:
SARE / CONDIMENTE- NU se pun pe carne decit inainte de preparare, deoarece dezhidrateaza.DAR mirodenii, verdetzuri acestea sint de recomandat deoarece aromeaza carnea. ULEIUL/GRASIMEA – trebuie intotdeauna sa fie bine incinse , deoarece cind carnea se aseaza in grasimea/uleiul incins, aceasta prinde imediat o crusta si astfel nu pierde din sucul propriu. Pentru SIGURANTA ca, grasimea/ulieul sint bine incinse, este bine ca, coada unei linguri de lemn sau alt recipient din lemn sa se introduce in grasimea/uleiul incinsa si daca lemnul incepe sa sfiriie/prajeasca de jur imprejur, atunci temperatura este potrivita pt. prajit.
3 comentarii:
Ei ce bine arata. Maniacul stie ce stie :))
Laura, merci pt pontul cu lingura de lemn, pe asta nici eu n-o stiam.
Pupici si spor la gatit.
O ja!Ai dreptate Maniacul gateste bine si parerea mea, ceva pentru fiecare gust.Este foarte variat in ceea ce priveste ingredientele folosite...
Cu multa placere!
Culeg si eu cu placere "TIPSURI" la bucatarie;-)))
Mii de pupicei si mersi de vizita si coment!
Laura S.
Trimiteți un comentariu