INGREDIENTE (ca 4-6 pers):
- 4-5 bucati carne de pasare(piept, pulpe)- ca.1 kg cartofi
- ulei
- 1 ls faina
- sare + piper
~~~MARINADA~~~
- 5ls ulei de pref de masline
- 1ls rasa usturoi granulat
- 1ls maghiran uscat
- 4ls SOS DE CHILLI DULCE
MOD PREPARARE:
Carnea de pasare se spala, se transeaza si se zvinta bine.De preferinta sint pulpele.
Ingredientele pentru marinada se amesteca bine si se pun peste carne.Astfel carnea marinata se lasa cel putin 1 ora la frigider.
Intr-e timp se curata cartofii si daca sint maimmari se injumatatesc sau se taie in sferturi.
Acestia se fierb pe jumatate, ca.10 -15min in apa cu sare + 1lc zahar si ceva nucsoara, dupa care se strecoara.
Cuptorul se incinge la 220°C.
Intr-o tigaie se incing citeva ls. ulei.
Pe o farfurie intinsa se pune 1-2 ls faina alba , iar bucatile de carne cu partea fara piele, mai ales daca se pregatesc pipeptii de pasare, se trec prin faina si se prajesc pe partea cu faina in uleiul bine incins.
Se scot pe o farfurie, iar in tigaie se pun cartofii se amesteca bine cu uleiul din tigaie , ceva sare+ piper si se torn intr-o tava/forma rezistenta la temperaturi inalte.Deasupra se aseaza bucatile de carne si se inztroduce totul in cuptorul preincins pentreu ca 40-60 min.
Sau mai exact, atunci cind carnea, daca incercam sa o desprindem cu ajutorul a doua furculite de pe os, ea trebuie sa fie moale si sa cada de pe os.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!
2 comentarii:
ieftin,simplu si de efect,mereu prepar o reteta asemanatoare cand raman in pana de timp sau idei
Da, ai perfecta dreptate!
La mine nimic nu trece peste o friptura cu cartofi la cuptor.
Aici toti "3 barbateii" mei sint pe aceeeasi unda!☺☺☺
de aceea cind nu stiu ce sa mai gatesc , tzac-pac si fripturica e gata!!!:))))
Mii de pupicei Craita!!!
Trimiteți un comentariu