INGREDIENTE –BLAT:
- 8 oua
- 250g zahar pudra
- 1 priza sare
- 2ls cu virf cacao pt. patiserie
- 300g faina- 1/2 pac. praf copt
MOD PREPARARE-BLAT:
Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul si priza de sare, pina cind acesetea primesc o culoare deschisa si volumul a crescut vizibil(ca.10 min.)
Faina se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt si se adaoga la masa de oua,mixind usor lmai mult cu o lingura in asaa fel incit sa ramina masa de blat cit mai mult aerata.
Totul se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35cm sau chiar ceva mai mica (prajitura iese mai inalta atunci),care in prealabil s-a uns si infainat bine, sau s-a captusit cu hirtie/folie de copt.
Se coace la 180-200°C ca.25-30 min.PROBA CU SCOBITOREA!
Dupa coacere se pune la racit pe un gratar de bucatarie.
Cel mai bine este sa se pregatesca blatul inainte cu o zi.
Blatul se taie pe orizintal in doua si se umple cu urmatoarele ingrediente…INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 2 borcane de compot de cirese ca. a 650g
- 2 pac. praf de budinca de smintina sau vanilie
- 100g zahar- ceva esenta/sirop sau lichior de cirese amare
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~- 1l frisca lichida
- 10 foi de gelatina
- 4ls cu virf zahar pudra - 2 pac. zahar vaniliat
INGREDIENTE DECOR:
- fulgi de cioclata,de preferinta amara
- ceva cirese/visine (din compot, sau cel mai bine cirese amare insiropate)
- friscaMOD PREPARARE-UMPLUTURA:
Visinele din compot se pun la scurs, intr-o sita.
1/3 din zeama de visine se amesteca cu 2-3 ls sirop/lichior de cirese amare sau visine si se imparte peste cele doua jumatati de blaturi .
Prafurile de budinca se amesteca cu zaharul si la inceput cu citeva linguri de zeama de visine si in final cu toata zeama de visine.Se pune totul pe foc, se adaoga la fel ceva esenta de visine/cirese sau sirop/ lichior si amestecind mereu se fierbe pina ce totul se ingroase bine, se adaoga visinele si se lasa totul sa se racesca.
Dupa ce s-a racit se intinde budinca cu visne pe blatul inferior al prajiturii si se pune la frigider.
Folile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece ca 5 min.In ca 50-ml lapte caldut se dizolva foile de gelatina bine scurse si se mixeaza in frisca batuta spuma.
Citeva linguri de frisca se pun deoparte pentru decor, iar jumate din cantitate se intinde peste umplutura de visine, se acopera cu al doilea blat de prajitura si deasupra se intinde uniform restul de frisca.
Cu un lineal se preseaza in frisca urmele pe care dupa citeva ore de stat la frigider, se vor taia bucatile de prajitura.Deasupra se presara sau rade cicolata, de preferinzta amara.
Iar cu frisca ramasa se dreseaza rozete de frisca in mijlocul fiecarei bucati de prajitura, iar deasupra se aseaza 1 sau 1/2 visina din compot sau cirese /visine insiropate.
Iar cu frisca ramasa se dreseaza rozete de frisca in mijlocul fiecarei bucati de prajitura, iar deasupra se aseaza 1 sau 1/2 visina din compot sau cirese /visine insiropate.
Totul se pune la rece, de preferinta peste noapte si dupa aceea se poate portiona.
Spor la preparat si savoare deplina!
7 comentarii:
Hei Sorella, cine ti-a dat licenta ca faci asa o bunatate!!! Cita mai tava de mare, o felie pentru noi mai ai? Mhhhh, lecker. Danke! Habt einen schönen Tag noch! Nachmitag ab 13.30 bin ich home. Dicken tzuc . In prietenie, Cami
:))))) HI!!!
Danke!
Du, die Kuchen ist schon "lala":)))
Dar daca-mi spui ca vii la mine, mai pregatesc una...:)
Du, ich muss jezt los, hab um 13,30termmin beim Zahnartzt , morgen früh muss arbeiten, aber nächste Woche....hab mehr Zeit.
Liebe Grüße aus Össiland!!!
Laura S.
Moi, ich hatte heute frei, morgen muß ich von 10-22 arbeiten. na dann schönes Wochenene, bis Montag oder Dienstag, da habe ich frei.
Draga Laura,
Au un blog superb! L-am rasfoit astazi si mi-am salvat o lista intreaga de retete pe care vreau sa le incerc.
Iti doresc mult spor in toate si la mai multe bunataturi apetisante :)
Cu drag,
Marina (seima)
Seimaaaaaaaaaaaa!
ce surpriza placuta mi-ai facut cu prezenta la mine pe Blog..!!!
Ma bucur ca te-au incintat retetele nsi daca cumva te impiedici de vre-o greutate scrie-mi si voi incercat pe cit posibil de bbine sa te ajut.
Si eu iti doresc tot vcee ce-ti doresti sa ti-se indeplineasca si mult spor in tot ceea ce faci!
Cu drag
Laura S.
Minunata prajitura asta a ta !!!
Neaparat trebuie sa o incerc si eu surioaro !
Sidy, surioara mea draga,
Prajitura a fost excelenta, cu siguranta o voi mai face si eu.
ma gindesc ca de ziua lui David in Martie, ar fii un prilej.Asta bineinteles daca vrea el.
Daca nu o se va ivi o ocazie :-)
Este una din prajiturile preferate a sotului meu, care NU prea e prieten cu dulciurile.
Daca o incerci iti urez spor la treaba si multa savoare!!1
Mii de üupicei
Laura S.
Trimiteți un comentariu