Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 mai 2010

PRAJITURA PADUREA NEAGRA

INGREDIENTE –BLAT:
- 8 oua
- 250g zahar pudra
- 1 priza sare
- 2ls cu virf cacao pt. patiserie
- 300g faina
- 1/2 pac. praf copt
MOD PREPARARE-BLAT:
Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul si priza de sare, pina cind acesetea primesc o culoare deschisa si volumul a crescut vizibil(ca.10 min.)
Faina se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt si se adaoga la masa de oua,mixind usor lmai mult cu o lingura in asaa fel incit sa ramina masa de blat cit mai mult aerata.
Totul se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35cm sau chiar ceva mai mica (prajitura iese mai inalta atunci),care in prealabil s-a uns si infainat bine, sau s-a captusit cu hirtie/folie de copt.
Se coace la 180-200°C ca.25-30 min.
PROBA CU SCOBITOREA!
Dupa coacere se pune la racit pe un gratar de bucatarie.
Cel mai bine este sa se pregatesca blatul inainte cu o zi.
Blatul se taie pe orizintal in doua si se umple cu urmatoarele ingrediente…
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 2 borcane de compot de cirese ca. a 650g
- 2 pac. praf de budinca de smintina sau vanilie
- 100g zahar
- ceva esenta/sirop sau lichior de cirese amare
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1l frisca lichida
- 10 foi de gelatina
- 4ls cu virf zahar pudra
- 2 pac. zahar vaniliat
INGREDIENTE DECOR:
- fulgi de cioclata,de preferinta amara
- ceva cirese/visine (din compot, sau cel mai bine cirese amare insiropate)
- frisca
MOD PREPARARE-UMPLUTURA:
Visinele din compot se pun la scurs, intr-o sita.
1/3 din zeama de visine se amesteca cu 2-3 ls sirop/lichior de cirese amare sau visine si se imparte peste cele doua jumatati de blaturi .
Prafurile de budinca se amesteca cu zaharul si la inceput cu citeva linguri de zeama de visine si in final cu toata zeama de visine.
Se pune totul pe foc, se adaoga la fel ceva esenta de visine/cirese sau sirop/ lichior si amestecind mereu se fierbe pina ce totul se ingroase bine, se adaoga visinele si se lasa totul sa se racesca.
Dupa ce s-a racit se intinde budinca cu visne pe blatul inferior al prajiturii si se pune la frigider.
Folile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece ca 5 min.
In ca 50-ml lapte caldut se dizolva foile de gelatina bine scurse si se mixeaza in frisca batuta spuma.
Citeva linguri de frisca se pun deoparte pentru decor, iar jumate din cantitate se intinde peste umplutura de visine, se acopera cu al doilea blat de prajitura si deasupra se intinde uniform restul de frisca.
Cu un lineal se preseaza in frisca urmele pe care dupa citeva ore de stat la frigider, se vor taia bucatile de prajitura.Deasupra se presara sau rade cicolata, de preferinzta amara.
Iar cu frisca ramasa se dreseaza rozete de frisca in mijlocul fiecarei bucati de prajitura, iar deasupra se aseaza 1 sau 1/2 visina din compot sau cirese /visine insiropate.
Totul se pune la rece, de preferinta peste noapte si dupa aceea se poate portiona.

Spor la preparat si savoare deplina!

7 comentarii:

CamiWitt spunea...

Hei Sorella, cine ti-a dat licenta ca faci asa o bunatate!!! Cita mai tava de mare, o felie pentru noi mai ai? Mhhhh, lecker. Danke! Habt einen schönen Tag noch! Nachmitag ab 13.30 bin ich home. Dicken tzuc . In prietenie, Cami

Unul din multi! spunea...

:))))) HI!!!
Danke!
Du, die Kuchen ist schon "lala":)))
Dar daca-mi spui ca vii la mine, mai pregatesc una...:)
Du, ich muss jezt los, hab um 13,30termmin beim Zahnartzt , morgen früh muss arbeiten, aber nächste Woche....hab mehr Zeit.
Liebe Grüße aus Össiland!!!
Laura S.

CamiWitt spunea...

Moi, ich hatte heute frei, morgen muß ich von 10-22 arbeiten. na dann schönes Wochenene, bis Montag oder Dienstag, da habe ich frei.

Amiramo spunea...

Draga Laura,
Au un blog superb! L-am rasfoit astazi si mi-am salvat o lista intreaga de retete pe care vreau sa le incerc.
Iti doresc mult spor in toate si la mai multe bunataturi apetisante :)

Cu drag,
Marina (seima)

Unul din multi! spunea...

Seimaaaaaaaaaaaa!
ce surpriza placuta mi-ai facut cu prezenta la mine pe Blog..!!!
Ma bucur ca te-au incintat retetele nsi daca cumva te impiedici de vre-o greutate scrie-mi si voi incercat pe cit posibil de bbine sa te ajut.
Si eu iti doresc tot vcee ce-ti doresti sa ti-se indeplineasca si mult spor in tot ceea ce faci!
Cu drag
Laura S.

In bucatarie la Sidy spunea...

Minunata prajitura asta a ta !!!
Neaparat trebuie sa o incerc si eu surioaro !

Unul din multi! spunea...

Sidy, surioara mea draga,
Prajitura a fost excelenta, cu siguranta o voi mai face si eu.
ma gindesc ca de ziua lui David in Martie, ar fii un prilej.Asta bineinteles daca vrea el.
Daca nu o se va ivi o ocazie :-)
Este una din prajiturile preferate a sotului meu, care NU prea e prieten cu dulciurile.

Daca o incerci iti urez spor la treaba si multa savoare!!1
Mii de üupicei
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate