Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

19 ian. 2010

GULAS CU FASOLE VERDE

gulas cu fasole verde1
Este o reteta simpla si buna, luata dintr-o care in care sint adunate diferite retete de la unele mamici din orasul de unde lociesc eu si imprejurimile lui.

INGREDIENTE:
- 600g fasole verde proaspata/congelata
- 250g mezel(Debretiner, Dürre,diferite sortimente de cirnat, dupa preferinta)
- 1 ceapa mare
- 1ls zahar
- 1ls untura/unt sau 2-3ls ulei
- 1ls boia de ardei dulce
- 1ls otet
- sare,piper,chimen,maghiran,marar
- 1-2ls faina

MOD PREPARARE:
Mezelul/cirnatul se feliaza in bucatele potrivite si se prajeste in grasimea incinsa, dupa care se scoate deoparte si se introduce la prajit pina se inmosie si preinde o culoare usor aurie , ceapa in prealabil taiata marunt impreuna cu ls. de zahar.
Se adaoga boia de ardei dulce se lasa sa se prajeasca impreuna cu ceapa putin,dupa care se adaoga ls.de otet,fasolea ori congelata, ori curatata, spalata si taiata in bucatele potrivite.
Se amesteca totul bine, bine si se adaoga apa atit cit sa acoperim fasolea.Adaogam ceva din condimenterle si mirodeniile enumerate mai sus si lasam sa fiarba totul usor pina ce fasolrea sa inmuiat.Se adaoga si feliile de mezel/cirnat prait.
Intre-un recipient se pun 1 sau 2 ls de faina si se amesteca cu putina apa rece si zeama din fasole, dar cu aentie sa nu se formeze cocoloase. Acest amestec se pune in Gulas amestecind si lasind sa mai dea un clocot.Eventual se mai condimenteaza cu ceva sare, piper si/ sau mirodenii si se poate servii.
Se serveste cu o caciulita de sminti na si piine proaspata.


Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place prezentarea ta! Gulasul arata foarte bine.

Unul din multi! spunea...

Liebe Laura B.,
Iti multumesc si daca cumva probezi iti urez spor la treaba si sper sa iti/va placa.

LG aus Össisland,
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate