26 apr. 2009

PASTE FAINOASE CU SOS DE BRINZA CU MUCEGAI(GORGONZOLA)


C-am in general cunosc gusturile barbatilor mei(3 la nr.hi,hi,hi) si c-am gatesc ce cred ca le place, deoarece nu-mi place sa am reste pe care ori trebuie sa le congelez si nu-mi mia plac descongelate, ori trebuie sa le arunc.
Dar uneori ma satur sa tot invirt aceleasi retete sau gusturi...
Si uitindu-ma in frigider ce am, ce as putea gati ,am dat cu ochii de pachetul de brinza cu mucegai.
Si totodata mi-am amintit de o reteta de Spaghetti cu sos din brinza Gorgonzola.Asa ca , am pus in lucru si a iesit ceea ce vedeti.
Axum gusturile sint diferite.M9ie si sotului ne-a placut, in schimb picilor mei NU.Dar asta este, nu poti face pe plac la toata lumea de fiecare data.

INGREDIENTE:
- ceva unt/ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 200g smintina(Creme Fraiche)
- 100ml lapte
- 200/2500g brinza cu mucegai
- sare,piper, nucsoara de muscat
MOD PREPARARE:
Ceapa se taie marunt si se prageste un untul/uleiul incins.
Dupa ce sa calit putin se adaoga sminzina, laptele si dupa acestea s-au incalzit putin si au devenit lichide, se adaoga brinza cu mucegai.
La foc mic se amesteca continuu pina ce brinza sa topit.
Se condimenteaza dupa gust si se poate servii linga paste fainoase fierte.
TIP:
Cui ii place si doreste poate sa mai adaoge si;
- 1-2 triunghiuri de brinza topita
- mirodenii de provincie....


Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (228) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (3) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (12) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (83) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (27) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (5) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate