Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

17 dec. 2008

RAGOUT CU SOMON


INGREDIENTE:
- 400g-450g filet de somon

- 5-6 ls ulei/unt
- 1 ceapa
- 1lc zahar
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura frunze patrunjel
- 30 g faina(1 ls cu virf)
- 300-350 ml lapte
- sare+piper
MOD PREPARARE:
Filetul de somon se curata de eventualele oase, se spala si se zvinta pe prosopul de bucatarie.Se taie in bucatele potrivite.
ceapa se curata si s etoaca marunt ,la fel si usturoiul.
Intr-o tigaie se incinge uleiul sau untul.Bucatile de somon se infaineaza.
Metoda de infainare este de a pune 1 ls de faina intr-o punga, urmata de bucatile de somon si se agita putin bucatile de somon in punga in asa fel incit sa-le cuprinda faina pe toate partile.Dupa aceea se pun intr-o sita pentru ca resturile de faina sa se indeparteze.Bucatile de somon astfel infainate se pun in uleiul/untul incins si se prajesc pe toate partile pina prind putina culoare.Se scot din tigaie si in uleiul/untul ramas, eventual mai adaougati ceva ulei/unt daca este necesar , si se prajeste ceapa impreuna cu lc zahar pina prind usor culoare.In continuare se adaoga usturoiul, se amesteca putin si imediat se adaoga faina.
Se amesteca totul bine si treptat amestecind neintrerupt cu telul se adaoga laptele.
Se lasa sa fiarba usor amestecind in continuu pina ce sosul se leaga bine.Se adaoga verdeturile tocate marunt,se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste bucatile de somon prajite.
Se serveste pe pat de paste fainoase, cartofi fierti in sare.......fiecare dupa cum doreste.

TIP:
  • O parte din lapte se poate inlocui cu supa - in acest caz atentie cu sarea
  • Sau cu smintina lichida pentru frisca - in felul acesta sosul devine mai cremos.

Un comentariu:

Sorin spunea...

Buna Laura vad ca te-ai mutat noul blog arat minunat felicitari!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate