Este o reteta simpla,buna si avind in vedere ca se face cu presa de biscuiti merge repede.
Aceasta este presa cu care am facut eu aceste fursecuri;
INGREDIENTE:
- 400g faina
- 150g zahar pudra
- 200g unt/marg.
- 2ls rom
- 4 virfuri de cutit de cuisoare macinate
~~~~~~~~~~~~~~~
- marmelada/gem amestecata cu 1 fiola de esenta de rom
- ciocolata topita
- fulgi de cocos
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se mixeaza bine cu zaharul pudra, romul, cuisoarele si in final faina.
Aluatul astfel preparat se pune la friginder pina se intareste si se scooate portii din el atit cit sa incapa in presa de biscuiti.Pe o suprafata perfect neteda se preseaza forme dupa dorinta si acestea se coc in cuptorul deja incins la 180°C pemtru 10-15 min.
Tava mea nu este prefect neteda , de aceea eu preses fursecurile pe hirtie de copt, dupa care o trag pe tava care o introduc dupa aceea in cuptor.
Marmelada/gemul se incalzeste putin,ori la microunde ori in apa fierbinte,se amesteca cu esenta de rom si se lipesc cu ea cite doi biscuiti.
Ciocolata se topeste, se introduce pe jumatate fursecurile in ea, dupa care se trec prin fulgii de cocos si se lasa la intarit pe o suprafata neteda.Dupa ce ciocolata sa intarit, fursecurile se depoziteaza in dozed e tabla sau doze de plastic si se depoziteaza la rece.Astfel se tin 3-4 saptamini ,chiar mai mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu