Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

30 oct. 2008

PASTE FAINOASE CU BROKKOLI LA CUPTOR / Brokkoli-Schinken-Gratin


Pentru acesta reteta m-am inspirat de aici;Brokkoli-Schinken-Gratin
Aici reteta inbunatatita si procedeul de preparare;
INGREDIENE~ Béchamelsauce:
- 50 g unt/marg/untura/ulei
- 50g faina
- 1/2l lapte
- sare+piper+ceva nucsoara
- 1ls patrunjel verde ~ OPTIONAL
- 1-2 catei de usturoi sau1/2lc usturoi granulat ~ OPTIONAL
- 1/4l apa in care a fiert Brokol+Pastele fainoase
INGREDIENTE PRINCIPALE:
- 400g Paste fainoase la alegere
- 500g Brokkoli
- 100-150g cascaval ras
- 100-150g sunca de Praga/Bakon,Kaiser...
- grasime pt.uns foma
- 2-3ls pesmet pt. tapetat forma
MOD PREPARARE:
O forma rezistenta la temperaturi inalte sau o tava se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.
Brokkoli se spala si eventual se curata de imputitati.
Patele fainoase se pun la fiert in apa clocotita cu sare+ Vegeta daca se doreste.
Se fiareb doar 5 minute,numai sa se inmoaie putin.Se strecoara,dar apa nu se arunca.In acesta apa se fierbe Brokkoli.
Pastele fainoase scurese se clatesc sis e las la scurs intr-o strecuratoare.
Brokoli se fierbe in apa de la Paste ca.4-5 min.Se scoate si se lasa si el la scurs si racit.La fel apa nu se arunca deoarece este nevoie de ea la sos.
Intr-e timp se prepara sosul Béchamel.
Untul/marg..... se pune la incins,cind este incins bine(pt. a proba cit de incinsa este grasimea, se introduce coada de lemn a unei linguri in grasime.Daca imprejurul ei grasimea sfirie si face besici,inseamna ca s-a incins bine),SE trace deoparte ,se adaoga faina si se amesteca rapid sa nu se faca cocoloase.Se pune iarsi pe foc nu prea mare si amestecind in continuu se lasa sa sfirie putin . adougind incet laptele si la fel amestecind ager sa nu se faca cocoloase.Se adoga sare, piper nucsoara,usturoi dupa,gust si 1ls patrunjel verde daca optati.
Se lasa sa fiarba usor , si amestecind in continuu sa nu s eprinda de findul oalei.Cind se observa ca devine gros precum budinca,se trage deoparte si se adaoga 1/4 l din apa in care a fiert Patele+Brokkoli,amestecind bine sa se omogenizeze.
Brokkoli se deface in bucatele de marime dorita.
Acum este bine sa se procedeze astfel.
(Mie imi pare rau ca nu am facut asa,dar data viitoare.Eu dupa cum vedeti in poze am pus jumatate din paste in forma, am presarat cu sunca si sos, a urmat Brokkoli s.am.d.)
Se amesteca pastele cu sunca si brocoli, se pun in forma pregatita si peset ele se toarna sosul.Deasupra se presara Cascavalul ras si se introduce in cuptor la 200°C, pentru ca.30min.
Pina ce cascavalul de deasupra a primit o culoare auriie.
Béchamelsoße
Zutaten:
- 50 g Butter
- 50g Mehl
- 1/2 l Milch
- Salz, Pfeffer, Muskatnuss, eventuell etwas Knoblauch und Petrsilie
Zubereitung:
Für die Bechamelsoße Butter erhitzen. Mehl dazugeben und leicht anrösten. Danach mit der Milch aufgießen und unter ständigen Rühren aufkochen lassen - die Soße muss dickflüssig/ sämig werden.Mit Salz,Pfeffer,Muskatnuss und eventuell mit Knoblauch und Petersilie verfeinern.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate