Este o reteta simpla si gustoasa.Se prepara rapid,buna pentru ori ce incepator in ale bucataritului.Se poate prepara de post si de dulce asa cum am facut eu acum,cu ceva sunculita prajita.
Aici si reteta ,care am facut-o mai mult ochiometric.
INGREDIENE:
- 1 capatina mijlocie de varza
- 1 ceapa
- 100g slaninuta/sunca Bacon-optional
- ceva ulei
- 2lc zahar
- sare + piper
- 1-2 crengute cimbru -optional
- 1ls marar -optional
- 250g paste fainoase- de preferinta patratele
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si se taie marunt.
Varza la fel se curata si se toaca marunt.
Daca folosim salaninuta/sunca,aceasta se taie in bucatele potrivite si se pune la prajit in oala/cratita in care pregatim mincarea.
Daca folosim salaninuta/sunca,aceasta se taie in bucatele potrivite si se pune la prajit in oala/cratita in care pregatim mincarea.
Eventual se mai adaoga ceva ulei sau numai ulei.Se prajeste,resp. incinge bine uleiul si se adaoga ceapa.Se prajeste pina prinde ceva culoare adougind in continuare cele 2lc zahar.Se amesteca totul bine pina ce zaharul s-a topit si se adaoga varza tocata marunt,cimbru sare si piper.Se amesteca din cind in cind,lasindu-se sub capac sa se dunstuiasca/caleasca bine.
Intr-e timp se pun pastele fainoase la fiert,daca se doreste un gust mai bun,mai deosebit este fain sa se fiarba in supa.Dupa ce au fiert se strecoara,se clatesc cu apa calda si se toarna peste varza calita/dunstuita.Se amesteca totul bine,eventual se mai potriveste de sare si piper si cine doreste poate adaouga si 1ls marar tocat marunt.
Se opt servi ca mincare principala,cu salata verde,sua chiar ca garnitura.
Krautfleckerl
Zutaten:
- 1 Krautkopf
- 1 Zwiebel
- etwas Öl
- 2 TL Zucker
- Salz, Pfeffer
- 250 g Fleckerl
- 1 Zwiebel
- etwas Öl
- 2 TL Zucker
- Salz, Pfeffer
- 250 g Fleckerl
- 1 El Dille
- 1-2 Stengel Kudelkraut/Thymian
- 100g Speck/Bacon
Zubereitung:
Speck fals verwendet,in Streifen schneiden und knusprig anrösten.Kraut feinnudelig schneiden. Zwiebel fein schneiden und gemeinsam mit dem Zucker in Öl +Speck anrösten. Kraut beigeben und unter Rühren weichdünsten,gemainsam mit dem Thymian,Salz +Pfeffer.Inzwischen die Fleckerln in Salzwasser weichkochen, abseihen und unter das Kraut mischen zusammen mit dem Dille.
Speck fals verwendet,in Streifen schneiden und knusprig anrösten.Kraut feinnudelig schneiden. Zwiebel fein schneiden und gemeinsam mit dem Zucker in Öl +Speck anrösten. Kraut beigeben und unter Rühren weichdünsten,gemainsam mit dem Thymian,Salz +Pfeffer.Inzwischen die Fleckerln in Salzwasser weichkochen, abseihen und unter das Kraut mischen zusammen mit dem Dille.
Eventuel noch nach würzen. Krautfleckerl als Hauptspeise mit grünem Salat oder als deftige Beilage servieren.
2 comentarii:
Waw Laura...asa ceva nu am papat inca dar neaparat am sa fac...!
Faceam pina acum taitei cu varza dar...varza era calita si atit. O amestecam cu pastele fierte si puneam piper un pic mai mult !!!
Nici nu m-am gindit la sunculita sau alte condimente !!!
Multumesc de idee...
Te pupa Sidy !
Sidy,barbatii mei sint foarte mofturosi.Papici simple far sa-le impopoinesc nu mai merge,
O moirodenie,un condiment,o sunculita ...tre sa fie ceva,ceva care sa fie mai aprte...
In ori ce vaz,cind faci iarsi incerca si sa vezi ce buna este
O zi minunata si te pup si eu dulce!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu