Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 sept. 2008

CIORBA TARANEASCA CU CARTOFI / BAUERN ERDÄPFELSUPPE


Acesta ciorbita ,este tare buna si satioasa.
Doar ca,am scapat prea multe verdeturi si a primit in final o culoare mai inchisa.Dar ce a fost mai important,-"gustul" a fost foarte fain.
Na clar, ca fiecare isi lauda retetele.Dar in general eu spun cind ceva este bun,atunci cind toti -3-barbateii mei(hii,hi) papa cu placere.
Aici si reteta,care este foarte simpla.Eu am facut-o ochiometric,dar pentru incepatori sint convinsa ca,cantitatile exacte sint binevenite.Stiu din experienta, ca si eu gatea-m inainte numai retete cu cantitati exacte.
Uneori ma irita si acum cantitatile cu cana,dar cum am prins ceva experienta,nu ca inainte.
INGREDIENTE:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 bucatica de radacina de telina
- 30g untura/unt/ulei...
- 50g slaninuta(Bacon.Kaiser...)
- 1 ls faina alba
- 1l de supa de de casa,sau cub Maggi, de preferinta de vacuta
- 3-4 cartofi mijlocii
- piper, chimen,maghiran,leustean
- 1/8l smintina
MOD PREPARARE:
Ceapa se taie marunt.Legumele la fel se curata si se taie in cubulete,doar cartofii se taie in cubulete ceva mai mari.Depinde fiecare cum ii place.La fel si slaninuta se taie in cuburi marunte.
Grasimea se incinge in oala in care se prepara ciorbita.Cind este bine incnsa se adaoga slaninuta ,se lasa sa se prajeasca putin ,dupa care se adaoga ceapa.Se lasa ,amestecind din cind in cind sa se caleasca bine,dupa care se adaoga legumele in afara de cartofi.
Legumele se lasa si ele sa se calesca putin ,amestecind in continuu s anu se arda.Totul se stinge cu supa,dupa care urmeaza sa se adaoge cartofii,mirodeniile si condimentele.Se lasa sa fiarba usor sub capac pina ce cartofii sint bine fierti.Eventual se mai condimenteaza ,sau se mai adoga ceva apa/supa si in final se adaoga smintina.
  • Cui ii place si are ,se poate presara deasupra cu rondele de praz prajite si caramelizate putin.
  • Sau felii de cirnaciori prajite



BAUERN ERDÄPFELSUPPE
Zutaten:
- 30 g Schweinefett/Butter/Öl....
- 1 Zwiebel
- 1 Karotte
- 1 kleines Stück Sellerie
- 1 Stück Peterwurzen ,
- 50 g Bauchspeck
- 1 EL Mehl,
- 1 l Gemüsefond oder Rindsuppe,
- 3-4 Kartoffeln
- Majoran, Kümmel, Liebstöckel, Pfeffer, 1/8 l Obers
Zubereitung:
Zwiebel fein schneiden. Speck, Kaortte, Peterwurzen und Sellerie in kleine Würfel schneiden. Zwiebel und Speck in Fett leicht anschwitzen, Karotte,Peterwurzen und Sellerie beigeben und nochmals kurz durchrösten. Mit Mehl stauben und mit Rindsuppe aufgießen und die würfelig geschnittenen Erdäpfel beigeben. Gewürze dazugeben und leicht köcheln lassen bis die Erdäpfel weich sind. Zuletzt mit Obers verfeinern.

2 comentarii:

mihaela spunea...

Laura am facut azi pe seara ciorba si a iesit delicioasa,am mancat toti 3 cu placere.

maine daca am timp o sa scriu reteta si la mine pe blog.
multumesc de reteta,multi pupici de la noi!

Unul din multi! spunea...

Mihaela ,pai ma bucura sa aud ca va placut si voua si mai ales FLUTURASULUI!
Sa va fie de bine si spor la scris pe Blog! Stiu ca ia ceva timmp,dar uite si eu ma bucur de retetele tale si alor alte fete care se straduiesc la fel sa impartaseaca cu noi.Asa ca timpul care-l prestam aici,nu este chiar de prisos.
Mii de pupicei si Flutdurasului,la fel!!!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate