29 aug. 2008

SUPA FRANTUZEASCA DE CEAPA


~ CINE SUPEAZA MULT,TRAIESTE MULT.~
Niciodata,nu mi-am putut inchipui ca o supa de ceapa,poate sa fie atit de gustoasa.De auzit tot auzisem eu de ea,dar pina nu am gustat la o pritena de a mea,nu m-am aventurat sa o gates.Ei acum stiind ca este buna,am incercat-o si eu.Aici reteta si rezultatul;
Ingrediente:

- 500g ceapa(alba,rosie,de care doriti)
- 1 l apa
- 1 cub maggi (daca aveti supa de casa folositi un litru din acesta supa)
- 1 catel de usturoi
- 3-4 ls ulei
- ceva otet,sau zeama de lamiie ,dupa gust
- sare+piper
- ceva coaja de lamiiie ras(asta daca doriti)
----------------------
- piine alba feliata,
- cascaval,parmezan...
- ceva vin alb,de preferinta cel care-l serviti la masa
Mod preparare:
Ceapa se curata,se taie rondele,marund,cum doriti sa o eveti in supa.Uleiul se incinge si ceapase prajeste usor,pina prinde culoare.(eu aici pun si 1lc zahar si las sa se caramelizeze,impreuna cu ceapa.)Se stinge cu ceva otet sau zeama de lamiie(1-2 ls),apa+maggi,sau supa,se adaoga sare+piper si/sau coaja de lamiie rasa.Se lasa sa fiarba domol ca, 1 ora.Feliile de piine se pun pe o tava,deasupra se ung cu usturoiul presat si amestecat cu 1 ls ulei,si se presara cu cascaval.parmezan(fiecare dupa gust)ras.Totul se da la cuptorul bine incins.la maxim,pina ce brinza sa topit si prinde culoare.Cind se serveste,se pune in fiecare farfurie,1-2 felii de piine cu cascaval si citeva linguri de vin alb.




Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA ASIATICA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (232) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (95) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate