Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

19 aug. 2008

SALATA DE OUA CU CREVETI(Shrimps)


Aceasta minunata Salata,am savurat-o de Revelion(2007/2008),cu mare placere,impreuna cu Familia si Prietenii.O salata simpla si foarte gustoasa!Reteta am gasit-o tot intr-un Blog,cautind pe net retete pt. seara de Revelion.Reteta este luata de aici;
http://cioppino.blogs.com/hungrig_in_san_francisco/2005/12/heiligabend.html Ingrediente:
- 12 oua, fierte 10 min.
- 500g creveti, fierti
- 1 legatura de ridichi,taiate rondele(eu nu am pus in salata mea)

Ingrediente marinada/dresing:
- 1 galbenus de ou,(unul din cele 12 oua fierte)
- 4ls ulei- 2ls mustar(eu am pus -Dijon)
- 250ml smintina
- 2 ls patrunjel verde taiat marunt
- 2ls snitling(ceapa ciorii)taiata marunt
- 1 lamiie,sucul- sare + piper dupa gust
Mod peparare:
Ouale fierte,se curata de coaga,1 galbenus se pune deoparte,iar restul oualor se taie in sase parti pe lingime.Pt. marinada galbenusul(eu l-am trecut prin presa de usturoi)se freaca cu uleiul,mustarul si zeama de lamiie.Se adaoga,patrunjelul ,snitlingul,smintina si la sfirsitse condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Aceasta marinada se amestaca la sfirsit cu ouale sicrevetii,iar in incheiere sau inainte de servire ,cine doreste adaoga rondlele de ridichi.Aceasta salata se pune intr-un castron inainte captusitcu frunze de salata,deasupra se presara ceva frunzede patrunjel si/sau de snitling.Se serveste cu felii de piine alba,de preferinta prajite,cu chifle sau baguette proaspete.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate