
Aceasta minunata Salata,am savurat-o de Revelion(2007/2008),cu mare placere,impreuna cu Familia si Prietenii.O salata simpla si foarte gustoasa!Reteta am gasit-o tot intr-un Blog,cautind pe net retete pt. seara de Revelion.Reteta este luata de aici;
http://cioppino.blogs.com/hungrig_in_san_francisco/2005/12/heiligabend.html Ingrediente:
- 12 oua, fierte 10 min.
- 500g creveti, fierti
- 1 legatura de ridichi,taiate rondele(eu nu am pus in salata mea)
Ingrediente marinada/dresing:
- 1 galbenus de ou,(unul din cele 12 oua fierte)
- 4ls ulei- 2ls mustar(eu am pus -Dijon)
- 250ml smintina
- 2 ls patrunjel verde taiat marunt
- 2ls snitling(ceapa ciorii)taiata marunt
- 1 lamiie,sucul- sare + piper dupa gust
Mod peparare:
Ouale fierte,se curata de coaga,1 galbenus se pune deoparte,iar restul oualor se taie in sase parti pe lingime.Pt. marinada galbenusul(eu l-am trecut prin presa de usturoi)se freaca cu uleiul,mustarul si zeama de lamiie.Se adaoga,patrunjelul ,snitlingul,smintina si la sfirsitse condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Aceasta marinada se amestaca la sfirsit cu ouale sicrevetii,iar in incheiere sau inainte de servire ,cine doreste adaoga rondlele de ridichi.Aceasta salata se pune intr-un castron inainte captusitcu frunze de salata,deasupra se presara ceva frunzede patrunjel si/sau de snitling.Se serveste cu felii de piine alba,de preferinta prajite,cu chifle sau baguette proaspete.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu