Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 aug. 2008

PRAJITURA TELEVIZOR a la Laura S.


La acesta baza sta, originalul Prajiturii Televizor, doar ca eu am incercat sa o simplific putin  si m-am pus pe mesterit  ....voila, aici este draguta! Foarte buna si zic eu si cu siguranta cu o preparare mai  simplificata!
INGREDIENTE-CREMA:
- 200 ml lapte
- 4ls faina
- 250g unt
- 250g zahar
- rom/vanilie/lamiie....dupa preferita

MOD PREPARARE-CREMA:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert pina devine precum budinca,dupa care se pune la racit.Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata.Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zaharsi se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.

INGREDIENTE-BLAT ALB:

- 4 oua
- 4ls apa
- 8ls zahar
- 8ls faina
- 1 pac. praf copt

MOD PREPARARE BLAT ALB:
Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.in prealabil tapetata cu hirtie pergament.Se coace in cuptorul deja incins la o temp.
de 180°C,ca.20-25 min.Se scoate si se pune la racit.
INGREDIENTE-BLATURI(2)CACAO:
- 250g faina
- 5 oua
- 120g unt
- 120g zahar
- 150ml lapte
- 3lc cacao
- 1 pac. bicarbonat/praf copt(14g)

MOD PREPARARE-BLATURI(2)CACAO:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele.La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua partidin care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,cu aceleasi dimensiuni de 25/35cm.La o temp. De 180°C ca. 20-25 min.
SUPLIMENT:
- 100g marmelada dupa preferinta
- 100ml suc de fructe,lapte,lapte cu arome,lichior
ASAMBLARE:
1. Blat maro stropit cu suc de fructe,lapte sau lichior,
2. Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3. Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4. Marmelada dupa preferinta,
5. A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6. Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.
TIP.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic,introdusa intr-un vas cu apa fierbinte pina se inmoaie, 40g ciocolata alba+1lc unt.Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se fac gratii deasupra prajituri.
--------------------
O prietena buna de pe Culinar, a incercat acesta prajitura,facind si foto. pas cu pas.
Aici;Retete-in-imagini - Prajitura TELEVIZOR  

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate