20 aug. 2008

PRAJITURA / RULADA CU CREMA DE IAURT SI FRUCTE a la Laura S.

Ingrediente blat:

- 4 oua care se separa
- 60g zahar cristal
- 1 pac zahar vaniliat
- 60g faina
- 1 priza sare
- coaja de la 1 lamiie
Ingrediente crema iaurt:

- 500g iaurt normal nu degresat
- 1 pac zahar vaniliat
- 6 foi de gelatin
- 100g zahar pudra
- 250 -500g fructe
Mod preparare:
Albusul se bate spuma cu o prize de sare.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vaniliat pina se albesc,se adaoga faina si la sfirsit spuma de albus.Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca 10-12 min. la ca. 200°C.Dupa coacere se trage hirtia jos si se lasa sa se raceasca.Mod preparare crema:Gelatina se pune in apa rece sa se inmoaie pt. ca 5 min.Iaurtul se amesteca cu zaharul de preferinta pudra,zaharul vaniliat,iar la sfirsit cu gelatin care se topeste in ca 50ml lapte caldut sau chiar in ori ce fel de sirop ,suc ,lichior....,care sa fie deschise la culoare.Daca nu este destul de caldut lichidul in care se topeste gelatina ,se poate pune vasul intr-un alt vas cu apa calda/fierbinte si amesteca pina ce gelatina se topeste detot.Astfel topita se amesteca cu masa de iaurt si se pune pt. ca. 15-20 min. la frigider.Timp in care blatul se taie dupa dimensiunile formei si se captuseste forma cu el.Dupa care se aseaza alternativ,un strat de crema,fructe,crema... Iar in final se aseaza blatul deasupra care in prealabil,este bine sa se unga cu gem.Astfel totul pregatit si pus in tava se da pt. ca 3 ore la frigider,dupa care se rastoarna praji/rulada pe o tava presarata cu fulgi de cocos,sau cu hirtie de ornament pt. prajituri,torturi... pe o tava prresarata cu fulgi de cocos pt. a nu se lipi blatul de tava.Deasupra se decoreaza dupa dorinta.Cu ciocolata,frisca....
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (3) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (223) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (3) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (31) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (12) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (82) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (27) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (5) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate