Ingrediente -blat:
- ¼ l ulei
- ¼ l lapte + 3pac zahar vaniliat(sau 1 baton de vanilie)+1lc faina sau praf de budinca de vanilie
- ¼ kg zahar pudra
- ¼ kg faina
- 5 oua
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar vaniliat
- unt si faina(eventual pesmet) pt uns si tapetat tava/forma
Mod preparare-blat:
Laptele se amesteca cu zahrul vaniliat(eu am folosit un baton de vanilie) si cu faina sau praful de budinca si se pune la fiert pina da in clocot.Se trage deoparte si se lasa putin la racit.Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pina acestea devin precum o crema alba.Alternativ se adaoga uleiul,amestecul de lapte si faina care in prealabil se amesteca cu praful de copt.Aceasta compozitie se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet.Totul se coace in cuptorul preincalzit la 180°C.ca. 30 min.Indicat este sa se incerce cu scobitoarea ,daca prajitura este coapta.
Ingrediente-crema:
- 1kg. Iaurt Stracciatella
- 9 foi de gelatina.
- 5-6 banane- eventual zahar.pt. cine doreste mai dulce. - ceva gem/marmelada.... pt. uns blaturile,de preferinte de caise
- ca.100-150 ml lapte ,esente,lichior ,sucuri... pt. insiropat blaturile
Mod preparare crema:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.Se incalzesc ca. 30 ml lapte .lichior ,suc etc...si se topeste gelatina in acest lichid,dupa care se mixeaza in iaurt.Blatul de prajitura racit se imparte in doua pe orizontal,se unge insiropesza cu putin lapte caldut sau amestec de lapte cu esenta,lichior,etc...,se unge cu gem,marmelada,dulceata,etc...de caise ,sau de care doriti si se toarna jum. din cant crema de jaurt.Deasupra se aseaza bananele curatate si taiate dupa dorinta,(eu le-am taiat in lung pe orizontala),peste care se toarna restul de crema de iaurt si se aseaza deasupra a doua jumatate de blat,la fel insiropat si uns cu gem,marmelada....Se da la frigider pt. ca 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.Se pudreaza cu zahar,inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu