
Este o prajitura care am facut-o cu ceva timp inainte,dar stiu ca a fost tare bune.
O sa o pun in viitotul apropiat dinou in practica.
Pina atunci aici reteta si fotografiile care le-am postat in acel timp pe forumul meu preferat Culinar.ro
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ingrediente aluat:
- 4 oua
- 150 g unt sau marg.
- 75 g smintina (creme fraiche)
- 200g zahar pudra
- 50g fulgi nuca de cocos
- 1 pac. praf copt
- 300g faina
- coaja rasa de la 1 lamiie
Ingrediente umplutura:
- 750g-1kg fructe (mere,pere,prune,capsuni,etc eu am folosit mere si pere)
- 2ls zahar
- 2ls dulceata de caise, piersici sau de care aveti si doriti
- 50g fulgi de cocos
- zeama de la 1 lamiie
Mod preparare umplutura:
Fructele se spala,scurg, curata si se taie bucatele,feliute sau se injumatatesc,fiecare dupa necesitate si dorinta . Se amesteca cu zeama de lamiie,zaharul.dulceata, fulgi de nuca de cocos si se lasa deoparte.
Mod preparare blat:
3 oua si 1 albus se amesteca cu zaharul,untul,coaja de lamiie ,fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Toate acestea se mixeaza bine si 3/4 din cantitatea de aluat se intinde pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Aluatul se da pt. 10 min. la cuptorul incins la 180?C,se scoate si se pune deasupra umplutura de fructe. Restul de aluat se amesteca cu galbenusul ramas si se pune intr-o punga. Pungii i se taie un colt si se formeaza gratii deasupra prajiturii, cu distanta destul de mare intre ele.
Prajitura se coace mai departe la 180°C, ca 30-40 min. pina devine aurie deasupra.
Se scoate se lasa la racit si se presara cu zahar pudra,inainte de servire.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu