Pici mei sint mari amatori de prajitura cu mere si gogosi.Gogosii ii fac f. rar dar aceasta prajitura cu siguranta 1-2 ori pe luna.
Aici si reteta;
Ingrediente-preparare umplutura:
- 1kg. mere
- 20g margarina
- 50g pesmet
- 50g zahar
- scortisoara
- suc si coaja rasa de lamiie
- stafide
Merele se curata de coaja,se taie marunt sau se dau pe razatare si se amesteca cu zaharul,sucul si coaja de lamiie,scortisoara si stafidele.
Margarina se pune intr-o tigaie se se incinge,se pune pesmetul se prajeste putin ,la care se adaoga amestecul de mere. Totul se amesteca bine si se pune deoparte.
Ingrediente-preparare aluat:
- 600g faina
- 200g unt sau marg.
- 200g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 250ml iaurt
- 1 pac zahar vaniliat
- 1/2lc. scorisoara
- 200g nuci macinate(acestea sint optionale)
Toate ingredientele se amesteca intr-un aluat,care se imparte in doua. Prima parte se ruleaza in forma de dreptunghi,cit sa cuprinda tava cuptorului,chiar pe margini putin ridicat.Se inteapa cu furculita. Deasupra se pune umplutura,se niveleaza uniform si se acopera cu a doua jumatate de aluat.Se unge desupra cu ou,se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pt.50min. la o temp. de 180°C.
Ingrediente-preparare umplutura:
- 1kg. mere
- 20g margarina
- 50g pesmet
- 50g zahar
- scortisoara
- suc si coaja rasa de lamiie
- stafide
Merele se curata de coaja,se taie marunt sau se dau pe razatare si se amesteca cu zaharul,sucul si coaja de lamiie,scortisoara si stafidele.
Margarina se pune intr-o tigaie se se incinge,se pune pesmetul se prajeste putin ,la care se adaoga amestecul de mere. Totul se amesteca bine si se pune deoparte.
Ingrediente-preparare aluat:
- 600g faina
- 200g unt sau marg.
- 200g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 250ml iaurt
- 1 pac zahar vaniliat
- 1/2lc. scorisoara
- 200g nuci macinate(acestea sint optionale)
Toate ingredientele se amesteca intr-un aluat,care se imparte in doua. Prima parte se ruleaza in forma de dreptunghi,cit sa cuprinda tava cuptorului,chiar pe margini putin ridicat.Se inteapa cu furculita. Deasupra se pune umplutura,se niveleaza uniform si se acopera cu a doua jumatate de aluat.Se unge desupra cu ou,se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pt.50min. la o temp. de 180°C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu