
Da,da am inceput sa-mi adun lina(hihi) ,ca in ultimi ani mi-am c-am pierdut-o pe forumul meu preferat.Acum cu accest Blog am ocazia sa-mi restring laolalta,toate bunatatile preparate de mine.
Deci aici inca o praji,ca astea ma omoara(hi,hi);
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ingrediente-blat-I-:
- 6galbenusuri
- 200g zahar pudra.
- 250g unt
- 1-2 pac. zahar vaniliat
- 250g faina
- 1 virf cutit praf. copt
Ingrediente crema vanilie:
- 2 plicuri praf de budinca vanilie(80g)
- 800ml lapte
- 2 plicuri sau 1 fiola vanilie
- 1 pahar rom sau esenta rom
- zahar 80-100g dupa preferinta
- 1 borcanel de marmelada dupa preferinta
Ingrediente-blat-II-
- 6albusuri
- 150g zahar tos
- 200g nuci macinate
Mod preparere:
1.Budinca se prepara prima data,deoarece trebuie sa se raceasca.Deci se amesteca praful de budinca cu putin lapte rece din cant de lapte data.Restul laptelui se pune la fiert si cind incepe sa fiarba se adaoga restul de lapte cu budinca.Se amesteca si fierbe pina se ingroasa si se adaoga si aromele de vanilie si/sau rom.Budinca luata de pe foc,se acopera cu folie de nailon,pt. a nu se coagula deasupra si se lasa la racit.
2. Albusurile se bat spuma,se adaoga zaharul si se bate totul pina ce spuma devine tare.Se adaoga migdalele si se pune totul deoparte.
3. Marmelada sau gemul se incalzesc putin pt. a deveni mai lichide si se pune deoparte
4. Cuptorul se incinge la 160°C
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra,untul,zaharul/esenta vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut se intinde pe o tava tapetata cu hirtie pergament.Peste aluat se intinde marmelada.Peste marmelada se intinde budinca de vanilie .Peste budinca se intinde spuma de albusuri cu nuci.Totul se da la cuptor pt. 50-6ß min.
Este bine sa se faca proba cu scobitoarea.
Dupa ce sa copt se poate lasa ca atare sau se poate garnisi cu ciocolata (vezi foto)topita.Dupa racire se portioneaza si cine doreste poate servi cu frisca.
Sper pt. cine incearca sa-i placa si sa relateze daca este Ok. daca se mai poate imbunatati etc.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu