Aceasta prajitura nu numai ca este doar usor de facut ci si foarte buna.Mai ales daca se adaofa dupa gustul fiecaruia ceva lichioruri,esente dupa preferinta.Mmmmmh,mnem,mneam....
Din pacate am uitat ca mai exista,acum am descoperit-o dinou.
Am gasit.o intr-o carte cumparata acum 13-14 ani din RO.Se numeste
Din pacate am uitat ca mai exista,acum am descoperit-o dinou.
Am gasit.o intr-o carte cumparata acum 13-14 ani din RO.Se numeste
"Prajituri pentru sarbatori in familie"
http://www.librariata.ro/product_info.php?cPath=1_59_139&products_id=3165&osCsid=83aa275fa92bada37e1d41447ee5ab89
INGREDIENTE:
- 6 albusuri
- 350g zahar
- 200g migdale macinate
INGREDIENTE:
- 6 albusuri
- 350g zahar
- 200g migdale macinate
- 250g unt
- 6 galbenusuri
- 1pac.zahar vanilat
- 250g faina
- 1pah.marmelada de caise
- 100g migdale tocate (optional)
PREPARAREA:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Albusul se bate ca.10 min pina devine o spuma tare. Se incorporeaza 150g zahar si se bate mai departe pina zaharul sa topit. Se adaoga migdalele macinate si se lasa compozitia la o parte. Untul cu restul se zahar si galbenusurile se freaca spuma , se adaoga zaharul vanilat si faina.Se amesteca totul pina la obtinerea unui aluat omogen. Se tapeteaza o tava cu hirtie pt. copt si se intinde aluatul. Marmelada in prealabil incalzita se intinde peste aluat dupa care se toarna spuma si se niveleaza Deasupra se presara migdalele tocate si se da la cuptorul deja incins. Se coace ca.50-60 min. Imediat dupa ce s-a copt se taie in bucati de marime dorita si se lasa sa se raceasca.
Tip -de la Laura S.
- In blat se poate pune putina esență de migdale sau lichior.
- Se pot înlocui migdalele cu cocos, iar in blat se poate pune cacao, In acest caz, folosiți puțin lichior de cocos in blat.
2 comentarii:
Prajitura asta o sa o prepar pt weekend. Pare minunata! Grozave retete ai postat pe blogul tau!
Draga mea,
Prajiturica aceasta este "minunata"!Usor de preparat si la gust este foarte faina.Pot doar sa o recomand si sa doresc, "savoare deplina"!!!
Trimiteți un comentariu