Aceste fursecuri sint foarte de efect,de altfel spune si denumirea lor.Iar pe linga sint si foarte gustoase si zic eu,nici greu de realizat.Doar timp,acesta trebie sa-l aveti neaprat atunci cind va apucati sa preparati dulciuri in casa.
Ingrediente ~pt. aluat:
- 500g faina
- 200g zahar pudra
- 200g unt temp.camerei
- 2 oua
- 1 pac zahar vaniliat
- 1 lamiie-coaja
Ingrediente~pt.umplutura:
- 100ml lapte
- 60g zahar
- 1 lamiiie-coaja
- 1pac zahar vaniliat
- 1/2 lc. scortisoara
- 2ls rom
- 200g nuci macinate
Ingrediente~pt.deco:
- marmelada de culoare deschisa(de caise)
- nuci macinate sau fulgi de cocos
- marmelada rosie(capsuni)
Marmeladele se incalzesc putin,deoarece trebuie sa fie lichide,atunci cind se folosesc.
MOD DE PREPARARE:
Din ingredientele pt.aluat se framinta un aluat fraged care se pune la rece ca.1/2 ora Cuptorul se incinge la 180?C Aluatul se intinde de o grosime de ca.3 mm si se taie cercuri cu diametrul de 3cm.se aseaza pe o tava care in prealabil s-a uns si se coc ca.10 min.
Pt umplutura se pune la fiert laptele,zaharul,lamiia si scortisosra. Cind au dat un clocot se trag deoparte si se adaoga romul si nucile. Cine doreste poate sa adaoge citiva fulgi de ciocolata sau cacao. Cu aceasta umplutura se aseaza cite doua cercuri impreuna si se preseaza usor. Marmelada deschisa la culoare si fierbinte de aseaza pe o farfurie intinsa si cercurile umplute se ruleaza pe margini prin aceasta marmelada dupa care se ruleaza prin nuci macinate sau fulgi de cocos. In mijlocul fiecarui cerc.deasupra se pune cu ling.cite un strop de marmelada rosie(capsuni). Se lasa la uscat,de preferinta peste noapte,dupa care se aseaza in doze.
Este bine ca se puna intr-e straturile de fursecurui,hirtie pergament.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu