Ei prietena mea Cali, mi-a spus ca,mama ei are asemenea retete si cu proxima ocazie o sa mi-le dea si mie.
Deci dupa cum se vede,Cali si-a tinut promisiunea si a postat pe Forum urmatoarele doua retete,pe care prima am facut-o si eu,si a fost foarte bune.
Aproape in fiecare an la Craciun o fac,ca imi aduce aminte de copilarie si de Romania...
Deci;
VARIANTA~I~

INGREDIENTE FOI:
- 350g faina
- 200g unt
- 2lg zahar
- 2lg smantana
- 2 lg lapte
- drojdie cat o nuca
- un galbenus
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 1/2 borcan gem acrisor
- 250g nuci
- 250g zahar
Glazura
- 150g zahar
- 100ml apa
- 100g ciocolata
- 50g unt
MOD PREPARARE:
Se pune faina intr-un castron se face loc in mijloc unde se aseaza zaharul cu drojdia, laptele si smantana si se lasa in repaus 15 min. se adauga untul, galbenusel de oul, se framanta bine. Aluatul se taie in 3 parti egale, se intinde pe planseta o foaie subtire care se pune in tava cu hartie pergament, peste foaie se intinde un strat de gem si se pune jumatate din cantitatea de umplutura, se intinde a doua foaie si se pune in tava peste umplutura, se unge din nou cu gem si se pune cealalalta jumatate de umplutura, se pune a treia foaie si se lasa 45 min. sa creasca. Se da la copt cam 30 min la 200°C. Se scoate din duba si se lasa in tava in care s-a copt, cand e rece se pune deasupra glazura.
Glazura:
Se fierbe apa cu zaharul ca pt dulceata, se adauga ciocolata si untul se mai fierbe putin si se pune peste praji.
DIMENSIUEA tavii in care se prepara este de ~ 35/23cm.
VARIANTA ~II ~
INGREDIENTE FOI:
- 500g faina
- 3 linguri zahar
- 20g drojdie
- 3 linguri lapte
- 3 linguri smantana
- 250g unt
- 2 galbenuse si un ou intreg coaja de lamaie rasa jumatate borcan gem acrisor.
UMPLUTURA:
- 250g nuci
- 250g zahar
GLAZURA:
- 150g zahar
- 100ml apa
- 100g ciocolata
- 50g unt
MOD PREPARARE:
Vezi la, VARIANTA~I~
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu