
Ingrediente-blat.
- 4 oua
- 125 ml ulei
- 125 ml lapte
- 125g zahar
- 125g zahar(deci de 2 ori zahar)
- 250g faina
- 1 pac praf copt
Ingrediente-crema:
- 600ml smintina pt. frisca
- 600g ciocolata cu lapte
- visine din compot bine scurse
- 100ml lapte si esente dupa dorinta
- 2-3 ls marmelada,gem dulceata.
Ingrediente-decor:
(aici este la atitudinea fiecaruia sa puna sau sa schimbe dupa cum vrea sau dupe ce are)
- 200 ml smintina pt frisca
- 1pac. intaritor frisca
- 50g zahar pudra
- fulgi de cocos
- cacao
- bombonele colorate
Mod preparare:
Pt. a fii mai usor si sigur ca iese bine este bine ca blatul ,crema si visinele sa se pregatesca cu o seara inainte.Pt. blat se separa ouale.Abusurile se bat spuma cu 125g zahar.Galbenusurile se freaca spuma cu 125g zahar pina ce aceastea se albesc ,se adaoga uleiul,laptele alternativ cu faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Aceasta compozitie se toarna in forma unsa si tapetata cu faina.Forma poate fii si rotunda in acest caz cu diametrul de ca. 28cm.sau dreptunghiulara.Se coace la 175°C ca 35-40 min.Deasupra trebuie sa fie f. auriu blatul si se incearca eventual cu o scobitoare.Se scoate se lasa 5 min. in forma la racit ,dupa care se scoate pe gratarul de bucatarie sa se raceasca complet.Pt. crema se pune smintina intr-o oala ,se adaoga ciocolata bucati si se pune pe foc amestecind in continuu pina ce ciocolata sa topit.Cind aceasta incepe ss fiarba se trage la o parte si se pune la rece.Visinele se pun la scurs intr-o sita.Deci blatul,crema la frigider si visinele la scurs in sita se pregatesc cu o zi/seara inainte.A doua zi se injumatateste blatul pe orizonta,se insiropeaza (eu l-am insiropat cu lapte caldut si esenta de rom),se unge cu dulceata putin incalzita la microunde.Crema se scoate de la frigider si cu mixerul se mixeaza pina devine spumoasa,eventual daca doriti puteti adaoga putina cacao,iese mai inchisa,sau bucatele de ciocolata ,sau nuci prajite,fiecare dupa cum doreste.Din acesta crema se pune deoparte 2-3 ls,pt. decor.Jumate din crema se intinde pe blatul de la baza tortului ,se aseaza visinele deasupra si se pune cealalta jumatate din crema iar deasupra se aseaza a doua parte de blat.marginile se decoreaza cu nuca de cocos ,iar deasupra se unge cu cele 200g de smintina pt. frisca batuta cu zaharul pudra si intaritorul pt. frisca.Iar deasupra se decoreaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia cu ingredientele date mai sus sau altele alese de voi.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu