
Ingrediente:
- 500g cirese
- 4 oua
- 100g unt/marg.
- 50 ml ulei
- 150g zahar
- 180g faina
- 1/2 pac praf copt
- 1 lamiie~coaja
- 1 pac zahar vanilia
- 1 priza sare
- apa de cirese(se gaseste in farmacii)~OPTIONAL!
Mod preparare:
Eu am amestecat untul cu zaharul,zaharul vaniliat si galbenusurile, le-am frecat bine,adougind treptat uleiul, 1lc apa de cirese si faina amestecata cu praful de copt in prealabil + coaja rasa de la lamiieAlbusurile le-am batut spuma cu o prita de sare si jumatate din cantitatea lui am adougat-o in aluat si am mixat totul bine.Restul albusului l-am amestecat cu grija cu lingura,pentru ca aluatul la coacere sa ramina pufos.
Aluatul innreteta originala se pune intr-o tava capzusita cu hirtie d ecopt,se presara deasupra ciresele fara simburi si in prealabil tavalite prin faina si se da la copt ca 25 min la 180°C.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eu am uns o tava de chec cu margarina si am presarat pesmet.Merge sa presari si fulgi de cocos.Iar ciresele le-am pus cu citeva ore inainte in lichior de cirese la inmuiat,dupa care le-am tavalit in fulgi de cocos si le-am asezat in aluat.(vezi foto)Si am copt la aceeasi temperatura ,dar ca. 45 min.


Kirschenkuchen
Zutaten:
- 500 g Kirschen
-4 Eier
-100 g Butter/Marg.
- 50 ml Öl
- 150 g Zucker
- 180 g Mehl
- 1 P. Vanillin-Zucker
- 1/2 P. Backpulver
- Schale eine Zitrone
- Salz
- Kirschwasser
Zubereitung:
Das Eiklar mit einer Prise Salz steif schlagen. Butter+ÖL mit Zucker und Vanillin-Zucker schaumig rühren. Nach und nach das Eigelb, steif geschlagene Eiklar und das mit Backpulver vermengte Mehl hinzufügen. Zum Schluss die abgeriebene Schale einer Zitrone und das Kirschwasser unterheben.
Die Masse auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech geben und die entkernten Kirschen darauf verteilen.Im vorgeheizten Rohr bei 180 Grad ca. 25 Minuten backen. Vor dem Servieren mit Staubzucker bestreuen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oder in einem Kastenform,geölt und mit Brösel bestreut,fühlen und backen beim gleiche Temperatur ,aber ca.45 Min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu