Ingrediente pt. 24 buc.:
- 2 oua
- 150ml ulei
- 300ml lapte in amestec cu rom
- 250g zahar
- 350g faina
- 50g cacao
- 150g gem,de preferinta caise sau capsuni
- 1 pac. praf copt
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la 180°C.Formele de muffins se ung si se infaineaza.Se freaca ouale cu zaharul pina ce zaharul sa topit.Se adaoga uleiul ,gemul ,laptele si faina ametecata cu cacaoa si praful de copt.Totul se mixeaza bine si se imparte in mod egal in 24 forme de muffins.Acestea se introduc in cuptor si se coc ca. 25 min.(pentru siguranta,este bine a se faca proba cu scobitoarea)Se decoreaza (vezi foto)dupa dorinta.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUFFINS FLUTURAȘ a la Laura S.
Intr-una din parti am pus praf de budinca de vanilie si in cealalta cacao.
Am pus alternativ in formele de muffins si am pus la copt.
Dupa coacere si racire am taiat din suprafata fiecarui muffins un capacel pe care l-am taiat in doua si am asezat deasupra cremei Ganache precum aripile unui fluturas.
Crema:
- 100ml smintina lichida pt. frisca si
- 100g ciocolata de lapte+citeva picaturi esenta de rom.
Crema am pus-o putin la rece ,dupa care am pus in fiecare gropita,pe care am taiat-o cu ajutorul unu virf de citit ,in interiorul fiecari mufins.Totul am dat la rece si cind crema sa intarit,am servit pudrati deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu