
Pt. 24 mini sau pt. 12 maxi Muffins
Ingrediente:
- ceva margarina si faina pt. uns formele sau capse speciale
- 150g zahar
- 1pac. zahar vaniliat
- 1 ou gr.M
- 75 ml ulei
- 150 g iaurt 3,5 % grasime
- 200 g faina alba
- 1lc praf copt
- 25g fulgi/bucatele de ciocolata
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la 180°C,iar formele se ung si infaineaza.Zaharul,zaharul vaniliat si oul se mixeaza bine pina ce devin cremoase,se adaoga uleiul,iaurtul si pe rind faina amestecata cu praful de copt.
Aici este bine de stiut .ca faina sa se amestece cu o lingura nu cu mixerul,in asa fel incit cit mai mult aer sa ramina in consistenta aluatului.
Dupa ce ingredientele sint bine incorporate se adaoga fulgi/bucatile de ciocolata si cu lingura se amesteca usor in aluat.Cu ajutorul a doua lingurite se imparte masa de Muffins in cele 12 sau 24 forme de muffins si se dau la copt pt. ca 20 min.cele mini sau 30-35 min. cele maxi.Se scot ,se lasa 5-10 min la racit in forme,dupa care se scor pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.Se pot glazura cu ce doriti sau pudra cu zahar....
TIPP:
- Eu am pus in loc de 150g iaurt -100g Creme fraiche + 50ml lichior de oua.
Practic gasesc eu,ca masa de muffins sa se toarne intr-o punga ,se taie la colt si asa sa se umple formele de muffins.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu