
Aceste fursecuri sint facute la fel cu presa de biscuiti/fusecuri.
Iar aroma gustului de migale se simte dupa citeva zile mult mai bine.De fapt ca la ori si care biscuiti si fursecuri,sint mult mai aromate dupa citeva zile de la coacere.
INGREDIENTE-aluat:
- 400g faina
- 100g zahar pudra
- 1oog migdale fin macinate
- 200g unt/marg.
- 1/2 pac. praf copt
- 1 lamiie-coaja
- 1/2 fiola esenta de migdale
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se freaca bine cu zaharul,se daoga migdalele,coaja de lamiie,esenta de migdale si in final se malaxeaza cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt.
Cu presa de fursecuri/biscuiti se preseaza direct pe tava sau pe hirtia de copt forme de fursecuri dorite si se coc la 180°C ca 10-12 min. Pina ce marginile devin usor aurii.
Se scot si se servesc ca atare pudrate doar cu zahar pudra,sau se lipesc cite doua cu gem,crema de unt,ciocolata.
Eu i-am umplut cu crema de ciocolata alba,aromata cu esenta de migdale.
INGREDIENTE -crema:
- 200 g ciocolata alba topita
- 150 g unt la temperatura camerei
- 1/2 fiola-Dr. Oetker aroma de migdale amare
- 75 g zagar pudra
MOD PREPARARE:
Ciocolata topita si lasata deoparte sa se racesca la temperatura camerei se freaca bine cu untul,zaharul pudra si aroma de migdale.
Cu acesta crema obinuta se lipesc fursecurile recaite cite doua
Se pudreaza cu zahar pudra si se pun in doze de tabla sau chiar de plastic.
~~~~~~~~~~~~~~~~
TIP PERSONAL:
Daca flositi Baton/Pastaia de Vanilie ,

nu aruncati coaja.Taiati-o marunt si puneti-o intr-un borcan in care umpletimzahar pudra.amestecati zaharul cu coaja maruntita de la batonul de vanilie si astefel zaharul va primi o aroma de vanilie f. inensiva ,la gust ca si la miros.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu