
Ingrediente aluat:
- 250g faina
- 1 virf cutit praf copt
- 70g zahar pudra
- 120g unt
- 1 ou potrivit
- 1 priza sare
Mod preparare:
Ingredientele se amesteca bine impreuna si se pune la frigider pt. 1/2 ora. Se scoate se intinde si se taie cercuri cu paharul putin mai mare decit diametrul formei (eu am rupt cu mina bucatele de ca. 45g pe care le-am presat in palma dupa care le-am modelat in forma).
Ingrediente ~Crema Vanilie:
- 2 ls. faina alba
- 2 ls zahar
- 1-2 galbenusuri de ou
- 300 ml lapte
- esenta sau zahar vaniliat
Mod preparare:
Laptele rece se pune intr-o oala se pune zaharul ,faina oul si esenta si se amesteca bine dupa care se pun la foc potrivit amestecind in continu pina devine precum o crema.Cu aceasta crema se umplu cosuletele peste care se pune cite o lc. spuma de albus.
Ingrediente~Spuma Albus:
- 2 albusuri
- 2 ls. zahar
- 3-4 ls fulgi de cocos sau migdale,nuci...
Albusul se bate spuma cu zaharul se adaoga nuca de cocos si se pune peste crema de vanilie.Totul se da la cuptor pt. 20-30 min. la 180°C. Cind aluatul cosuletelor este frumos auriu copt se scot se lasa la racit ca. 10 min. dupa care se scot din forma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu