Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 mar. 2017

Tort inimioara cu bananae

 
Cu ocaziua zilei de nastere a fiului meu, am avut de preparat la dorinta sarbatoritului acest “minunat” tort cu banane.
Zic “minunat”, deoarece l-am preparat doar din produse “bio” si mai ales cu banane bine coapte, cu o coaja minunata galbena si inainte cu o zii, in asa fel incit peste noapte, toate aromele sa se raspindeasca…va spun , a doua zii acest tort a fost o “surpriza” in ceea ce priveste gustul…...
INGREDIENTE-blat:
- 6 oua
- 6 ls apa fierbinte
- 200g zahar
- 1 pac.zahar vaniliat
- 100g faina
- 100g amidon alimentar
- 25g kakao pt.patiserie
- 1 lc praf copt
- ca.8-10 banane potrivite
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 250g lapte cald
- 2ls nutella
~~~TIP:~~~
*Pentru un blat alb, cant. de cacao se poate inlocui cu faina sau amidon alimentar.
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt-
Ouale se mixeara (ca. 10-15 min.)cu zaharul si zaharul vaniliat pina cind masa devine cit mai voluminoansa, spumoasa si la culoare foarte deschisa.Se adaoga cele 6 ls apa fierbinte si la sfirsit se cerne deasupra amestecul de faina si cu o lingura/paleta se amestaca totul de jos in sus, in asa fel incit masa sa ramina spumoasa si aerata.
Masa obtinuta se toarna in forma dorita , in prealabil unsa si infainata si se coace la 175°C, ca. 25-30 min.
*Pentru siguranta - proba cu scobitoarea.*
Dupa coacere se lasa ca. 5 min.in forma, dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie.
Blatul se taie pentru a fii umplut doar cind acesta este complet racit sau cel mai bine a doua zii si se insiropeaza cu amestecul de lapte cald in care s-a dizolvat nutella.
INGREDIENTE-crema:
- 600g smintina lichida pentru frisca
- 2 pac. intaritor de frisca
- 1 pac. zahar vaniliat
- 50g zahar
MOD PREPARARE:
Frisca se mixeaza ca 30 secunde si se adaoga intaritorul de frisca.Se mixeaza pina cind se observa ca. se intarsete si se adaoga zaharul si zaharul vaniliat si se mixeaza in continuare pina cind aceasta NU mai curge.
peste blatul de tort de la baza se aseaza bananele care, s-au taiat putin in ugime, pentru a avea o stabilitate bai buna si daca se doreste , inainte de a aeza bananele peste blat, acesta sa se unga cu marmelada in prealabin incalzita.
Marmelada are functiunea de a stabiliza bananele pe blatul de tort.
Peste banane se toarta 3/4 din cant de frisica si deasupra se aseaza al doilea blat de tort, cel cu suprafata perfect neteda.
INGREDIENTE-glasura:
- 200ml frisca lichida
- 150g ciocolata de care se doreste
DECOR:
- ceva alune/migdale zdrobite/fulgi de cocos, de ciocolata… ce se doreste
MOD PREPARARE:
Smintina se incalzeste si in ea se topeste ciocolata si cu o lingura incepund din mijloc spre exterior se toarna glasura peste tort, in asa fel incit sa cuprinda si peretii tortului.
Pentru sa nu fim risipitori, este bine ca, sub tortul care este asezat pe gratarul de bucatarie, sa se pregatesca o folie de nailon si glazura cursa pe folie sa fie refolosita, de ex. cum a facut eu la decorare…
Dupa glasare se pune tortul min. 30 min. la rece si marginile tortului se decoresza cu alune/migale zdrobite, cocos sau ce se doreste(in foto. cu migdale zdrobite) cu restul fristei si restul glasurei se decoreaza tortul dupa dorinta.
Cine se lanseaza in preparate, doresc spor la treaba si savoare deplina!!!


19 mar. 2017

COZONAC SIMPLU CU BRINZA DE VACI PROASPATA



Este preparat c-am demultisor, dar trebuie notat aici deoarece este foarte fain.Are o consistenta moale si suculenta, iar prin continutul de brinza, se mentine proaspat de-a lugul a citorva zile…(asta in cazul in care rezista asa de mult Winking smile


INGREDIENTE:
- 1 kg faina
- 1ls rasa cu sare
- 250ml lapte
- 10g drojdie proaspata
- 120 g zahar
- 150 g ulei
- 3 galbenusuri
- 250g brinza proaspata de vaci
- 1 lamiie-coaja
- 100 g stafide in prealabil inmuiate in rom, sau visine din visinata,fara simburi si bine scurse, sau alte fructe confiate, rahat...cese doreste...(eu nu am pus)
- ou + lapte pentru uns deasupra
MOD PREPARARE:
Laptele se incalzeste putin si in jumatate din el se dizolva drojdia, iar in a doua jumatate se dizolva zaharul si sarea.
Brinza se mixeaza cu galbenusurile, coaja de lamiie amestecul de lapte cu zahar si sare,
uleiul si in continuare se pune faina si a doua jumatate de lapte cu drojdie(si daca se doreste stafidele)
Totul se malaxeaza pina cin aluatul se desprinde de pe peretii recipientului.
Eventual se mai adaoga ceva lapte, daca aluatul este prea tare.
*Consitenta aluatului trebuie sa fie precum lobul urechii.
Aluatul se acopera/introduce intr-o punga de nailon si se lasa peste noapte in camara la dospit pina a doua zii.
A doua zii se scoate pe masa de lucru se intinde cu degetel/miinile se impacheteaza si se lasa ca.30 min. sa se odihneasca.
Dupa ce aluatul se imparte si modeleaza dupa dorinta , se lasa dinou la dospit pina se observa ca volumul a crescut vizibil.
  • Pentru a stii cit mai exact posibil cind aluatu a dospit/crescut la maturitate, se apasa cu degetul deasupra, daca aluatul isi reia forma initiala  atunci se mai poate lasa la dospit.Daca aluatul isi revine greu sau chiar deloc, atunci este timpul de a-l baga la copt.
  • Daca nu se lasa sa dospeasca destul, la coacere se rupe coaja necontrolat.🤨
Se coace la 180°C ca.35-45min.

.

17 mar. 2017

PRAJITURA CU CREMA DIN BRINZA DE VACI


O prajitura care se prepara repede si are un gust racoritor!
Reteta am gasit-o aici;
TOPFEN SCHNITTEN
INGREDIENTE:
Blat:- 4 oua mari
- 120g zahar tos
- coaja de la 1 lamiie
- 1 pac zahar vaniliat
- 120g faina
- 1 vir de cutit praf copt
Crema:
- 200g frisca lichida
- 2 pac. intaritor de frisca
- 2 pac. Zahar vaniliat
- 500g brinza de vaci proaspata
- 110 g zahar pudra
- 1ls zeama de lamiie
      -----la dorinta-------
- marmelada
- fructe proaspete, confiate sau compot
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma cu 1/3 din cant de zahar si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , zaharul vaniliat si coaja de lamiie pina cind acestea au devenit precum o spuma deschisa la culoare.
Faina amestecata cu putin praf de copt se cerne peste masa de galbenusuri si impreuna cu jumatate din spuma se mixeaza pina ce toate ingredietele sint bine amestecate.
Se adaoga adoua jumatate de spuma si cu lingura se amesteca in asa fel incit aluatul sa ramina bine aerat.
Se toarna in tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca.12 min.
Se scoate si se lasa sa se racesca.
Intr-e timp se pregateste crema.
Frisca se bate spuma cu 1 pac. De intaritor de frisca si se pune la rece.
Brinza se mixeaza cu restul ingredietelor si in final cu frisca.
Blatul de prajitura se taie in trei parti egale care deaca se doreste doua dintr-e ele se ung cu marmelada putin incalzita(se intinde mai usor), peste marmelada se intnde crema (eventual se pun si ceva fructe) si cu a treia parte de blat se acopera.
Se pune la rece si peste ca 2 ore se poate servii.
Spor la preparat si savoare deplina!!!

16 mar. 2017

GUGELHUPF MARMORAT SI PUFOS



Acesta minunata reteta am gasit-o aici.
Flaumiger Marmor-Biskuit-Gugelhupf
INGREDIENTE:
- 150g unt
- 140g zahar pudra
- 1 praf sare
- 10 g zahar vaniliat
- coaja de la ½ lamiie
- 5 oua mari sau 6 medii
- 140g zahar tos
- 10 g cacao
- 170g faina alba de griu
~~~* ce am adaogat eu – optional *~~~
-  ½  lc praf copt
- 1 paharel tuica cu lichior de alune de padure
- 1ls cu nuttela
- stafinde inmuiate in rom/ visine din visinata
MOD PREPARARE:
Forma de gugelhupf se unge cu unt si se infaineaza sau se presara cu fulgi de migdale.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra, un praf de sare, zaharul vaniliat, coaja de lamiie, galbenusurile puse pe rind, paharelul cu lichior si faina eventual amestecata cu praful de copt
Albusurilese bat spuma cu zaharul tos si jumatate din spuma se mixeaza in aluatul principal, iar cealalta jumatate se amesteca cu o spatula , in asa fel incit aluatul sa ramina pufos si aerat.
2/3 din cat. de aluat se  toarna in forma de gugelhupf , iar in restul de aluat se mixeaza 10 g cacao sau 1ls nutela si 1lc cacao.daca se doreste se adaoga peste masa alba de aluat citeva stafide sau visine, se toarna deasupra restul de aluat si la fel daca se doreste se adaoga deasupra stafinde sau visine din visinata.
Totul se introduce in cuptorul preincins la 170°C – prog. ventilat sau 180°C, prog. cald. sus+ jos, pentru ca. 40-45 min.Proba cu scopitoarea!
Dupa coacere se lasa ca 10 min. in forma, se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se pudreaza cu zahar pudra.
Pentru cine incearca doresc spor la preparat si savoare deplina!!!
 
 
a11bc456-49784631
Flaumiger Marmor-Biskuit-Gugelhupf
Zutaten ;
Zubereitungszeit ca. 50 Minuten
Vorbereitung:
Gugelhupfform mit flüssiger Butter bestreichen und mit
Gehobelten Mandeln ausstreuen Backofen auf 170°C vorwärmen.
Biskuitmasse:
  • 150 g Butter mit
  • 140 g Staubzucker
  • 10g Vanillezucker
  • abgeriebenen Schale von ½ Zitrone
  • 100 g Dotter (5 Stück)
  • 150 g Eiweiß (5 Stück)
  • 140 g Feinkristallzucker
  • 10 g Kakao
  • 170 g glattes Mehl
Zubereitung:
Butter mit Staubzucker, Vanillezucker und der abgeriebenen Schale von ½ unbehandelten Zitrone schaumig rühren. Dotter nach und nach beifügen. Eiweiß mit Feinkristallzucker zu einem festen, cremigen Schnee schlagen. Kakao mit etwas Wasser glattrühren, ein wenig Schnee unterheben, den restlichen Schnee unter die Buttermasse heben und vorsichtig
glattes Mehl unterziehen. 1/3 der Masse mit dem Kakaogemisch verrühren, die Hälfte der hellen Biskuitmasse in die Gugelhupfform füllen, anschließend die Kakaomasse und die zweite Hälfte der Biskuitmasse einfüllen, mit einem Kochlöffelstiel die beiden Massen in der Form vermischen (zweimal umrühren) und bei ca. 170°C 45 Minuten backen. Nach dem Backen den Gugelhupf stürzen und in der Form auskühlen lassen.
Dekor:
Den ausgekühlten Marmor-Gugelhupf leicht mit Zucker bestäuben.

15 mar. 2017

PIINE TARANEASCA AROMATA


Acesta reteta am primit-o de la o D-na austriaca si foarte gospodina.
Ea mi-a spus ca este reteta ei preferata de zeci de ani.
Ei , dupa ce am gustat si eu din minuata si aromata piinisoara, am rugat-o sa-mi dea si mie reteta, la care nu a ezitat si mi-a inminat-o cu mare drag, deoarece stie ca si eu pregatesc piinea acasa si experimentez retete noi cu maare placere.


Pe acesta cale, Frau Reimer, eine große DANKESCHÖN, für die wunderbare Brotrezept!!!
rose_0006

INGREDIENTE pentru 1 piine:
- 370g faina de secara integrala
- 100 g faina de griu integrala
- 470 g faina alba de griu
- 3g drojdie uscata
- 1 ½ lc sare
- 1 ½ lc seminte de fenicul si chimen
- 1 lc anason si coreandru
- 575 g apa
- 20 g ulei
MOD DE PREPARARE:
Ingredientele mai sus scrise , se framinta/malaxeaza impreuna, pina cind aluatul se dezlipeste de peretii vasului.
Intr-un alt recipient uns cu ulei se pune aluatul, se lasa ca. 1 ora la temp. camerei, dupa care se puna la rece.
Iarna de pref in camara, doar vara la frigíder.
A doua zii se scoate pe masa de lucru si se intinde cu degetele, se impacheteaza si se lasa inca 30 min la dospit.
Dupa 30 min, se scoate pe masa de luctru se intinde cu degetele, se impacheteaza si sclefuieste in forma dorita(rotund/lung).
De preferat sete ca ultima tura de dospire sa se faca in cosuri speciale pentru piine, iar daca nu se pune la dospit intr-un swrvet bine infainat cu incheietura  in sus.
A doua si ultima dospire, este in functie de temperatura aluatului.
Aici este bine, sa se apese usor cu degetul pe aluat si daca acesta  se ridica donou , atunci se mai lasa ceva timp la dospit.
Daca aluatul cedeaza si nu se mai ridica, aproape deloc atunci este timpul optimal de a-l baga in cuptor.
Deci dospirea a doua poate dura de la 30 min. pina cit este “necesar”!
Piinea se coace ca. 10 min. la 250g, iar restul de ca.30 la 200°C.
Piinea este gata coapta cind, se ciocaneste cu degetul pe partea de dos a piini si aceasta suna a gol.

(eu am preparat 4x mai mult aluat)
  

Pentru cine incearca , doresc spor la preparat si savoare deplna!!!

28 feb. 2017

RELOADED~UNUL pentru toti si toti/-ate dintr-un “UNUL”

L-am preparat dinou, de data aceasta am folosit:
 - faina de secara 1/3 , 
- faina de griu semi1/3 si 
- 1/3 faina alba de griu,,
-  am mai adaogat putinapa, asa ca alutul sa fie molcut, precum lobul urechii si gustul i l-am dat cu
-   mirodenii de munte si chimen negru egiptean.
A iesit o minunatie...





INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate