2 aug. 2017

NECTAR DIN FRUCTEAceasta aromata si sanatoasa “licoare” Smile este iubita de mic si mare in ori si ce anotimp al anului.
De aceea cind virful sezonului al diferitelor fructe soseste , soseste si momntul conservarii a acestora.
Iar pentru ca , gustul fructului sa-l simtim cit mai mult, este necesar cit mai mult fruct si cit mai putin zahar sa se foloseasca.De aceea asa un “NECTAR” este cea  mai buna idee de conservare si savoare a fructelor.
Aici o reteta universala de preparare a nectarului.
INGREDIENTE:
- 1 kg de fructe (eu am facut momentan doar din Caise si Renglote), spalate, desimburite si eventual blansate
- 1l apa
- 200g zahar (se poate folosi si miere de albine  iar cant. poate varia in functie de cit de dulci sint fructele.La mierea de albine, este bine de stiut ca , daca depasete gradul de fierbere de 40°C, pierde din proprietatile pozitive)
- 10 g sare de lamiie
MOD PREPARARE:
Fructele fara simburi eventual si fara coaja se mixeaza la blender si se trece printr-o sita fina.
Apa se fierbe cu zaharul pina cind da in clocot.Se trage deoparte, se amesteca sarea de lamiie si se toarna peste pasta de fruct.
Se amesteca bine totul si se toarna in sticla splate, sterilizate si li-se insirofeaza capacele/dopurle.
Intr-o oala incapatoare la nr. de sticle se aseaza pe plita sobei/aragazului..pe fundul oalei se asterne un prosop de bucatarie, pe acesta se aseaza sticlele cu nectar si se toarna apa in asa fel incit apa sa cuprinda 1/3 din nivelul sticlelor.
Daca se poate oala se acopera cu un capac sau un prosop si se incinge.
In timpul fierberii, dupa ca 20 min. (depinde de volumul sticlelor) cind se obesrva ca . la suprafata nectarului in sticle, se ridica bule de aer, atunci inseamna ca, vidul in sticle s-a format si se poate opri focul.
Se ia fiecare sticla in parte si se balanseaza in asa fel incit ca lichidul sa ajunga la capacul/dopul sticlei.In acest fel putem observa daca sticla este inchisa ermetic sau poate capacul/dopul mai trebuie strins sau chiar schimbat (experienta proprie).
Totul se lasa la racit, se eticheteaza si se poate savura pur, cu apa …dupa cum se doreste..
Iar depozitarea este bine sa se faca in locuri racoroase si intunecoase.
Este bine de stiut ca NU toate fructele isi mentin culoarea vie si prosapata precum ininte si in timpul prepararii, dar gustul NU are de suferit.De aceea este bina ca nectarul din aceste fructe sa se consume cit mai repede posibil.

Spor la preparat si savoare deplina!
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (43) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (232) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (95) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate