Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

25 mai 2011

TAIETEI PICURATI

Aceasta reteta este foarte simpla,rapida si eu gasesc si gustoasa.
Nu numai in supa ci si ca, garnituri  sau chiar deserturi , de ex. “taietei cu lapte”….fieare unde si cum doreste…..fantazia si pofta nu are granite.
INGREDIENTE (ca.2 porii):
- 2 oua
- 100g faina alba
- 2ls lapte
- sare +  nucsoara macinata
MOD PREPARARE:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma, se adaoga galbenusurile pe rind, cele 2ls lapte,ceva sare , nucsoara si in final faina.
Acesti taietei se pot picura /turna usor direct in supa sau lapte sau in ceea ce doriti, sau doar in apa care fierbe usor cu sare.
Deci daca taieteii se doresc sa-i serviti separat, atunci se pune la fiert apa intr-o oala mai lata decit adinca si cind apa incepe sa fiarba se adaoga ceva sare.
Se reduce putin temperatura si aluatul se picura, ori direct din recipientul in care s-a pregatit aluatul, ori aluatul se toarna intr-o punga careia i-se taie un coltisor si astfel aluatul se picura in apa sau alt lichid , care fierbe usor.
Cind taietei sint fiertzi(ca.10min.) acesti ies la suprafata si daca s-au fiert in apa cu sare , acestia se strecoara si se pot servii .
Daca se servesc precum garnitura, este de preferat ca taietii sa-i punem intr-un recipient cu 2-3 ls de ulei , de pref cu masline si sai amestecam.In acest fel NU lipesc, ramin fierbinti si primesc si un gust bun.
BINE DE STIUT!
Pastele fainoase dupa ce au fiert si strecurat NU se clatesc cu apa rece ci se pune ori in recipientul in care au fiert sau intr-o tigaie potrivita cant . 2-3 ls ulei/unt, se incinge usor, la unt de preferita se lasa sa caramelizeze usor(ATENTIE sa nu se arda) se adaoga  pastele fainoase amestecind in asa fel incit sa fie cuprinse de grasime pe toate partile.
In acest fel pastele fainoase NU MAI LIPESC si se pot servii fierbinti.

4 comentarii:

yaya6 spunea...

laura si eu ii fac tot asa cu punga,eu le zic taitei cu punga,sant mai rapizi,in supa de rosii ...sau orice supa sau ciorba,separat ca garnitura nu i-am incercat,am sa-i incerc,o zi buna

Unul din multi! spunea...

Buna draga Yaya!
Eu am papat prima data aici in Austria si reteta am descoperit-o intr-o revista de bucatarie f.veche pe care nu am mai rasfoit-o de foarte mult timp.

Un mic TIP Yaya,daca prepari aceasta reteta precum garnitura, taie coltul pungii mai mare, pentru a iesi taieteii mai grosi si astefel mai potriviti pt. garnitura.

Mii de pupacei si o zii buna la fel!
Laura S.

Maya spunea...

Buna supica!
Eu si Spätzle-le le fac cu punga,de ani de zile...recunosc ca din comoditate :D

Unul din multi! spunea...

Maya, mesi pt. vizita!
Din pacate eu deabea acum am descoperit aceasta reteta.
Reteta mea de Spätzle/ Eiernockerln - GALUSTE DIN FAINA CU OUA SI SALATA VERDE / Eiernockerl mit grünem Salat
este foarte viscoasa, merge foarte greu cu punga,doar cu lingura ca mine, sau prin sita de Spätzle sau cu cirpatorul si cutitul.
Dar aceasta este mult mai fluida si cu punga, cum faci si tu si Yaya, intr-adevar merge "PERFECT"!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate