Aceasta reteta este foarte adorata de scumpul meu sot.
Sint mai multe retete cu acest ingredient de baza,dar aceasta este preferata sotului.
Este foarte usor de facut si mai ales este foarte gustoasa.
Eu am facut ochiometric.Dar reteta este urmatoarea
INGREDIENTE:
- 800g ciuperci/bureti(eu am avut ca 500g)
- 800g ciuperci/bureti(eu am avut ca 500g)
- 60g grasime(unt,ulei,untura...)
- 100g ceapa tocata marunt( eu am pus o ceapa mai marisoara)
- 1/16l smintina,mai groasa de preferinta(eu am pus ca.150g)
- 10 boia de ardei dulce (eu nu am pus)
- 1lc faina alba
- sare + piper
- 1-2 ls parunjel verde tocat marunt
- 1lc otet (eu nu am pus)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1lc zahar(eu am pus-o in momentul in care ceapa pusa la prajit a devenit sticloasa)
- si daca aveti 1/2 legatura de usturoi verde.Da un gust deosebit de bun.
MOD PREPARARE:
(aici il descriu dupa reteta + cum am pregatit eu):
Ciupercile/buretii este bine daca este posibil sa nu se spele.Dar daca este necesar,foarte rapid .Dupa curatare/spalare se lasa la scurs pe un servet de bucatarietaie ca 30 min.Se taie daca este necesar in bucati de marime potrivita si se aseaza pe o tava de cuptor.Si asa cu tava se introduc in congelator pt. ca 30 min.
Nu este necesar sa se introduca in congelator,se pot doar zvinta,taia si proceda direct cum o sa descriu mai jos.Dar prin congelare,faina se repartizeaza mai usor pe toate partile ciupercilor/buretilor si nu se fac cocoloase.
Dupa ce s-au inghetat putin se pun intr-o sita si se presara deasupra cu 1ls faina.se amesteca cu ajutorul sitei pe toate partile si se pun in tigaia in care in prealabil se incinge grasimea,se prajeste ceapa eventual +1lc zahar si patrunjelul taiat marunt.Dupa ce se pun in tava si ciupercile/buretii infainati se amesteca rapid pe toate partile sa se rumeneasca putin.
Aici-ATENTIE ,trebuie ca grasimea din tigaie sa fie incinsa bine.
In felul acesta porii ciupercilor/buretilor ,impreuna cu ajutorul fainii se inchid si nu mai lasa apa asa de multa.
Dupa ce s-au rumenit citeva minute amestecind in continuu pe toate partile se adaoga sare si piperul dupa gust si smintina.
Se amesteca mai departe sa mai dea bine intr-un clocot si se poate servi.
Eventual se mai poate presara deasupra ceva patrunje verde.
Eu dupa cum vedeti in poza ,am servit cu,
Felii din cuburi de piine alba uscata;http://leckereien.blogspot.com/2008/08/feliii-din-cuburi-de-piine-alba-uscata.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu