Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

FELII DIN CUBURI DE PIINE ALBA USCATA ~ SERVIETTENKNÖDEL


Acesta reteta este c-am greu de tradus.
Este o reteta ceva asemanatoare galustelor din piine uscata.
Mie si familiei mele n-e place mai mult acesta rteteta decít cea de galuste.
Reteta este luata din aceasta carte,care de-a lungul anilor s-a dovedit a fii foarte folositoare in ceea ce priveste bucataria austriaca.

http://www.amazon.de/gp/product/3453115376/ref=sib_rdr_dp
INGREDIENTE:
- 250g cuburi de piine uscata
- 2 oua
- 30 ml lapte
- 70g unt
- 60g ceapa taiata marunt
- sare+ piper( eu am pus in loc de sare vegeta=1lc)
- frunze de patrunjel tocate marunt
- grasime pentru uns servetul
- OPTIONAL-1-2 morcovi putin fierti(eu i-am fiert la microunde ca 5 min.) si trecuti prin razatoare
MOD PREPARARE:

Ouale,laptele, sarea/vegeta si piperul se bat bine impreuna.
Ceapa taiata marunt se pune la prajit un untul bine incins.Se adaoga daca se doreste si morcovul trecut prin razatoare si se prajete totul pina se inmoaie bine.Se lasa deoparte a se raceasca putin.
Cuburile de piine uscata se amesteca cu ceapa prajita,ouale batute si patrunjelul(cit mai mult).
Dupa ce sa amestcat totul bine se lasa 1 ora sa odihneasca ,pentru ca cuburile de piine uscata sa traga bine umeditatea din ingrediente.
Un servet de bucatarie curat se uda,se stoarce foarte bine si jumatate din suprafata se unge cu grasime(ulei,unt/marg. topita...).
Se aseaza amestecul pe acest servet in forma se sul-aici ATENTIE-la ce oala de fiert folositi,ca sa incapa in oala dupa ce este bine infasurat.
Cu miinile se apasa usor pentru a primi o forma care se poate rula bine in servet.Se stringe totul bine ,se leaga cu sfoara si s epune la fiert ca 40 min. in apa care clocoteste cu sare.Se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac.La jumatatea timpului de fierbere,se intoarce cu atentie sa nu ne oparaim, sulul cu partea de sus,in apa,ca sa fiarba uniformpeste tot.
Dupa fierbere se scoate din apa ,se lasa putin la scurs sise scoate si servetul de bucatarie.Totul se taie felii groase de ca. 1 cam ,se ung cu unt topit si se servesc la diferite mincaruri ca garnitura....




SERVIETTENKNÖDEL

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate