
Este o reteta de origine Spaniola,care am luat-o de aici
;http://www.mallorca-today.de/php/archiv/2000/oktober/kochrezept/index.php
------------------------------------
Iar aici un link cu video despre acesta specialitate:
http://www.teleweb-mallorca.com/DE/paginas/157.htm
Doar ca eu am modificat-o putin si in loc de untura de porc am pus ceva ulei de masline si forma nu este de melc,ci i-am dat forma de Croissant.
Ingrediente:
- 500 g faina(eu am pus ca. 600-chiar 700g.deoarece aluatul a fost prea moale.)
- 75 g zahar (eu am pus 150g, ca la pici mei le place ceva mai dulce
- 1 lc sare
- 40 g drojdie proaspata( eu am pus un cb. de 42 de grame,asa se gasete la noi in A.)
- 1/4 l lapte caldut
- 2 ls ulei (eu am folosit ulei de masline
- 2 oua- grasime pt uns tava,sau hirtie de copt
- faina pt. masa de lucru(eu ung masa cu ulei)
- 200 g untura de porc topita(eu folodesc ulei de masline)
- In reteta nu scrie,dar eu am pus ceva coaja rasa de lamiie si zahar vaniliat.
Mod preparare;
Faina,zaharul si sarea ,se amesteca bine intr-un castron.In mijloc se afce o adincitura in care se pue drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Totul se lasa 15 minute la dospit,dupa care se a,esteca retul ingredientelor ipreuna si se framinta unaluat nu prea tare ,in aluat care foarte usor se lipeste de miini.Dupa cum am spus si mai sus ,eu am pus aproape 600-700g de faina.Si aluatul l-am facut in MP:Astfel aluatul framintat se lasa 30 min. la dospit,dupa care se intinde pe masa de lucru ori infainata ori unsa cu ulei cum am facut eu.Aluatul se intinde foarte,foarte subtire si cu o pensula sau cu mina se unge aluatul cu un film de untura de porc,sau cum am specifcat mai sus ,ulei de masline.Se ruleaza ,precum rulada si i se da forma de melc(asa ca in pozele din linkul de mai sus sau video),sau se taie in bucati,sau dupa cum am facut eu in pozele de mai jos,sub forma de Cornuri /Croissant.Eu am si umplut citeva cu marmelada amestecata cu nuca prajita.Si au iesit minunate.Iar o parte din aluat am presarat-o cu zahar si scortisoara,la fel de bune.Cind aluatul a primit forma dorita,se aseaza pe tava pregatita si se lasa la dospit.In reteta scrie ca peste noapte.Eu am lasat la dospit ca. 2 ore si au iesit super faine.Dupa care(eu am uns si cu ou batut cu ceva lapte caldut)se introduc in cuptorul deja incins la 200°C si se coc atita timp,pina devin aurii.

-----------------------------
Mai adaog o poza cu ultima exeperienta facuta cu acestb aluat minunat
Va spun ca,daca incerati si va reuseste ,va indragostiti de el.Ia uitati aici ce minunati de Gogosi(mama l-e spune >Izmene intoarse-hihi)mi-au reusit;

----------------------------------
Iar aici ultima varianta/tura de gogosi din acest aluat,o parte cu ciocolata cu lapte si bombonele colorate,pt. David;

Un comentariu:
Sidy [Besucher]
26.01.08 @ 12:29
Eu nu am apucat sa fac nimic dulce pentru musafirii mei...rapizi !!! Imi dai si mie ? Ti-au mai ramas ??? Ca iar fac inundatie !!!!
~~~~~~~~~~~~~~
Raspuns lui Laura S.
Draga "surioara" pai acum am pus iaraso de o portie,ca ai mei pici nu-i mai pot satura.
Astazi mi-a dat ordine sa-i glazurez cu ciocolata si bombonele colorate.
Asa ca, stai pe aproape ca-ti expediez si tie juma de portie(hihi)
Distractie placuta cu musafirii!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu