
Peter sotul meu mi-a spus ca vrea sa ia la servici o praji,care sa se poata bea la o cafea si sa nu fie cu creme,sa nu fie prea dulce ,asa sa placa si la barbati....
Ei ,m-am tot uitat ce am prin casa si mi-a venit o idee(hihihi)
Ceva cu nuca de cocos si lichior de oua...
Zis si facut!
Aici reteta;
INGREDIENTE:
- 2 galbenusuri
- 200g margarina
- 100g lichior de oua
- 300g faina
- 100g zahar(eu folosesc in aluaturi,doar zahar pudra)
- 1lc rasa praf de copt
- 1 lamiie coaja
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 150g caise si/sau piersici confiate (optional)
- 200g gem de caise(merge si altul)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 6 albusuri de ou
- 150 g zahar tos
- 200g fulgi de nuca de cocos
MOD PREPARARE:
Fructele confiate,se taie marunt si se amesteca cu gemul care in prealabil sa incalzit putin,pt a devenii fluid si se lasa deoparte.
Galbenusurile se fraca cu zaharul,se adaoga margarina,lichiorul,faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamiie.Totul se malaxeaza/mixeaza bne si se pune intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,sau unsa si infainata.
Acest aluat se niveleaza pe toata suprafata tavii peste care se pune gemul amestecat cu fructe si se intinde frumos,in asa fel incit toata suprafata de aluat sa fie cuprinsa de gem.
Albusurile se bat spuma si se adaoga zaharul in ploaie.Totul se mixeaza bine pina devne o spuma tare.
Se adaoga nuca de cocos,dar aici ATENTIE~ se amesteca usor cu lingura NU cu mixerul,
In asa fel incit compoitia sa ramina frumos aerata.Aceasta compozitie se pune in tava cu aluat si gem deasupra,se niveleaza uniform si da la copt.
Pentru ca. 60 min. la 160°C.
Daca cuptorul coace puternic si deasupra bezeaua prinde repede culoare,este indicat sa se acopere cu hirtie de copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu