Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 sept. 2017

Piine cu faina de griu, orez si teff


Si aceasta piine s-a dóvedit a fii foarte faina.
Cu o coaja crocanta si un miez moale si elastic.
Din pacate eu nu am avut destula rabdare cu dospitul, dar daca cu 1 ora dospea mai mult cu siguranta porii erau mai mari.
Dar si asa , sint super impacata cu rezultatul!😊(vezi foto)
INGREDIENTE:
- 1800g faina alba de griu de brutarie
- 100g  FAINA DE OREZ
- 100g faina de FAINA DE TEFF
- 1260g apa
- 2g drojdie proaspata (daca se doreste- scurteaza putin timpul de dospire)
- 200g drojdie naturala
- 50g sare
MOD PPREPARARE:
Drojdia naturala improspatata cu o zi inainte, se amesteca cu apa, , daca se doreste si cele 2 g drojdie proaspata, sortimentele de faina si in final sarea.
Totul se malaxeaza in asa fel incit aluatul sa se desprinda de perstii vasului si sa fie elastic.
Eventual se mai adaoga cit-va stropi de apa, daca aluatul este prea virtos.Se ai intimpla, atunci cind faina are o umiditate foarte scazuta.
Astfel aluatul preparat se acopera si se lasa la temp. camerei 30 min.
Ori se intinde si impacheteaza dorect in recipientul care dospeste, ori se scoate pe masa de lucru.
Se acopera dinou si se las ala dospit inca 30 min. si la fel se mai intinde si impacheteaza odata.
Acum se acopera si se lasa peste noapte in camara, pe terasa, deci intr-un loc racoros, dar nu frigiderul.
*Se poate pune si la frigider, dar trebuie tinut cont ca , dospeste muuult mai incet.
A doua zii de dimineata se scoate pe masa de lucru si la fel se intinde si impacheteza de 2 ori la interval de 30min.
Dupa ultimele 30 min. aluatul se imparte si modeleaza in forma dorita si se lasa la dospit pina ce volumul aproape ca se dubleaza.
*Alauatul atinge maturizarea dospirii atunci cind, se apasa cu degetul pe aluat si acesta isi revine foarte greu a forma initiala.
Cuptorul se incnge la 250°C , aluatul se cresteaza cu un cutit/lama bine ascutit si trecut prin faina si se introduce in cuptor.
Dupa ca, 10 min se reduce temperatura la 220°C si se coace pina prinde gadul de culoare dorit si daca se ciocaneste cu degetul pe dosul piini , acesta trebuie sa sune a gol.
Eu am impartit alatul in 2 si fiecare piine am copt-o ca 40 min.
Pentru cine probeaza, spor la preparat si savoare deplina!!!

24 sept. 2017

PIINE DE GRIU CU QUINOA TRICOLORA by Laura S.

INGREDIENTE: 
- 100g faina de Quinoa / Quinoa tricolora (eu aceasta am folosit-o)
- 800g faina alba de griu
- 4g drojdie proaspata
- 525 g apa calduta

- 1lc miere de albine sau zahar
- 24g sare
- 40g ulei masline(merge de care doriti)
MOD PREPARARE:

In apa se dizolva drojdia si mierea/zaharul.
Se adaoha sortimentele de faina si sarea.
Totul de framinta/malaxeaza citeva minute, doar pina cind ingredientele se umezezc bine.
Se lasa ca.10 min. deoparte, dupa care se adaoga uleiul si se malaxeaza/framinta pina cind aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului si devine foarte elastic.
Se ung miinile cu ulei si se aduna aluatul precum o minge si peretii recipientului la fel se ung cu ulei, se acopera cu o folie de nailon si se lasa 30 min. la dospit.
In recipient aluatul se prinde cu degetele de margini si se trage usor spre mijloc din 4 parti in acet fel se impacheteza si se intoarce cu incheietura in jos , se acoperea dinou si dupa 30 min. se repeta procedura.
Iar inca dupa 30 min. aluatul se scoate pe masa de lucru unsa cu ulei, se intinde la fel si impacheteaza, de data acesta ceva mai strins si se aseaza in oala sau in recipientul in care se doreste sa se coaca, uns bine cu unt.
Se acopera si se pune la dospit peste noapte, la frigider.
A doua zii se scoate alatul de la frigider, se cresteaza, se incinge cuptorul la 240°C  si cind acesta  a atins acesta temp., recipientul cu capac se introduce in cuptor.
Dupa ca. 20 min. i-se indeparteaza capacul , temperatura se reduce la 220°C si se lasa sa coaca ca.30 min.
Piinea se scoate din oala si se lasa sa mai coaca citeva min. pe tava fara oala si daca se ciocaneste pe fundul piini si aceasta suna a gol, inseamna ca piinea este coapta.
Se scoate si se lasa sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie.
Piinea are o coaja si un miez moale si elastic.
Prospetimea ei este foarte persistenta.
Recoman cu mare placere aceasta reteta, care este foarte simpla, doar ca necesita ceva timp.
Pentru aventurierii in ale panificatiei, spor la preparat si savoare deplina!

6 aug. 2017

Marmelada din mosmoane cu flori de soc


Ce sint Mosmoanele?
Raspunsul  gasti aici: Mosmonul !
Fructele culese cimd-va la sfirsitul lui Octombrie le-am congelat si cind socul a dat in floare, le-am descongelat si prin acesta metoda, le-am putul descosi foarte usoor , la fel si simburi s-au lasat sa sa se scoata usor.
Da, e ceva treaba si fructul nu are un gust foarte pregnant, dar in amstec cu florile de soc, devine ceva delicios si SANATOS.
Fructul contine o cantitate ridicata de  tanina si pectina, de aceea nu a fost nevoie de adaos de ingrediente de gelatinare.
Eu am foslosit doar lamiie si zahar.
INGREDIENTE:
- 1 kg de fruct (descojit si desimburit)
- 1 kg zahar
- zeama si coaja de la 1 lamiie (atentie, coaja se rade doar la suprafata, fara sa se rada si din partea alba, deoarece aceasta este amara)
- petalele de la 5-6 flori de soc(doar petalelel fara crengute)
- 300g apa ( asta in cazul in care nu-si lasa zeama)
MOD PREPARARE:
Mosmoanele culese, bine spalate si zwintate se pun la congelator pina in momentul in care se doreste sa se prelucreze.
Deci se descongeleaza, daca-si lasa zeama, aceasta se aduna si daca este necesar se adaoga ceva apa, pina se ajunge la 300g.
Fructele se descojesc, li-se scot sinburi , pulpa fructului este precum cartoful fiert.
Zeama si /sau apa se pun la fiert si se adaoga zaharul.
Totul se fierbe amestecind mereu pina cind zaharul s-a topit si siropul clocoteste.
Focul se diminueaza si in acest sirop se pune zeama de lamiie, coaja rasa de la lamiie, florile de soc si pulpa de fruct de mosmon.
Totul se mesteca bine si mereu pina cind pasta incepe sa fiarba, chiar sa vedem ca da citeva clocote.
Oala se trage deoparte si marmelada se pune in borcane bine spalate si sterílizate in cuptorul incins la 110°C.
Imdiat de foecare borcan e umplut cu marmelada , acetuia i-se insirofeaza capacul si se pune sa se racesca pe capac.
Dupa racire , se eticheteza si se poate consuma.
Pentru ca marmelada sa primeasca aroma florilor de soc, este necesar de ceva timp.
Deci savoarea marmeladei este de indicat la citeva zile dupa procesare.
TIP:Mosmoanele se pot amesteca si cu alte fructe.Deci se pot lasa la congelator pina in momentul in care fructul dorit in amestec are sezon.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate