Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

10 mai 2017

CHEC TIGRU DIN ALBUSURI DE OU


Acesta reteta si mai ales “ideea”o am de la suroara mea draga Sidy si care la rindul ei o are de la alta D-na priceputa la bucatarie si uite asa lantul migrarii retetei merge mai departe…De aceea in acest loc doresc, prietenei/surioarei mele dragi Sidy si celorlalte bucatarese sa-mi manifestez multumirea pentru reteta si foto!!!!
Reteta este putin deviata de la originalul scris de surioara mea Sidy aici; CHEC TIGRAT, deoarece eu am avut mult mai mult albus si cum in trecut am mai preparat un chec din albusuri  CHEC DIN ALBUS DE OU by Laura S., retetele le-am combinat/adaptat putin 😀
INGREDIENTE:
- 250g albus de ou
- 250 g zahar
- 150 g faina
- 10g praf copt
- 125g ulei
- 1 lingurita turmenic sau putin sofran
- 20g cacao patiserie (eu am ras si ceva ciocolata ca.20g)
+ 1 lingura cacao
- 2 esente la alegere
(eu am folosit coaja a 2 lamii si 4ls rom)
MOD PREPARARE:

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne.
Albusul de ou se bate spuma cu o priza de sare si cind spuma este destul de tare se adaoga zaharul in ploaie si se mixeaza pina cind spuma NU mai curge.In continuare se mixeaza uleiul pus treptat precum la maioneza.
In final se adaoga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca cu o paleta de sus in jos in asa fel incit masa de aluat sa ramina aerata.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Aceasta masa se imparte in 3 parti egale.
Una se lasa alba si se amesteca cu rom.
In a doua se amesteca Turmeric/Safran si coaja de la 2 lamii.
In a treia parte se amesteca cacaoa de patiserie si eventual ceva ciocolata rasa.
O forma de chec sau o forma la alegere se unge cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina de pref. grisata si cu o lingura sau cu ajutorul a trei pungi de nailon sau cornete de dresat se traseaza dungi de aluat, alternativ o culoare dupa alta, in asa fel incit la taiere culorile sa apara precum un mozaic si dupa fiecare dunga trasata se presara deasupra cu o sita mica, cacao.Acest procedeu se reaia pina cind aluatul a ajuns in forma de coacere in totalitate.
* Cacaoa presara intr-e culorile de aluat are rolul de a impiedica amestecul de culori in timpul coacerii.
* Este bine de stiut ca, liniile de aluat sa se dreseze cit mai groase,(eu le-am dresat pre subtiri) pentru ca Checul sa primeasca o infatisare optica cit mai clara….(vezi diferenta intr-e checul meu si cel a-l surioarei mele Sydi)…
Checul astfel pregatit se introduce in cuptorul deja incins, pentru ca. 35-40 min.
* De indicat, proba cu scobitoarea, deoarece nu toate cuptoarele coc la fel.
Dupa copt, checul se lasa la racit ca. 10 moin in tava, dupa care se scoate pe un gratar de bucatarie.
Se pudreaza cu zahar, sau se glaseaza cu gazuri la dorinta.
Pentru cine doreste sa puna in practica doresc;
Spor la preparat si savoare deplina!

27 apr. 2017

Prajitura Somloi a la Laura S.

PRAJITURA SOMLOI a la Laura S.

De ce a la Laura S.?
Pentru ca, am ajustat-o dupa dorinta personala!
INGREDIENTE - CREMA DE VANILIE:
- 1 l lapte
- 120g praf budinca vanilie
- 225g zahar
- esenta rom
- 4 oua
- 100g unt
- 2 plicuri zahar vaniliat sau esenta sau si mai bun este maduva de la un baton de vanilie
MOD PREPARARE:
Laptele se mixeaza cu toate ingredientele in afara de unt si s epun la fiert amestecind mereu sa nu se prinda de find pina ce totul devine precum o crema.Se trage de pe foc, se acopera direct deasupra budincii cu o folie de nailon alimentara si se lasa sa se racesca.Cind este doar calduta se mixeata cu untul care are temp.camerei si se lasa totul la rece, pina ce se asambleaza blaturile.
Eventual in acest moment se pot amesteca in crema nuci macinate si eventual macinate NU prea marunt si la dorinta in prealabil prajita.
INGREDIENTE – BLATURI:
INGREDIENTE BLAT –I-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 3ls apa fierbinte
- 100g faina
- 1/2 lc. praf copt
- 1 pac. zahar vaniliat
INGREDIENTE BLAT-II-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 3ls apa fierbinte
- 75g faina
- 100g nuca macinata
- 1/2 lc praf copt
INGREDIENTE BLAT –III-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 75g faina
- 25g cacao pentru patiserie
- 1/2 lc praf copt
~~~~~~~~~~~~~
- 300ml sirop de zahar ars amestecat cu rom
- glasura de ciocolata
(reteta este luata de aici:TORT SACHER)
MOD PREPARARE:
Toate 3 blaturile se prepara si coace fiecare in parte dupa descrierea de mai jos;
Zaharul se mixeaza cu cele 3 oua si apa fierbinte pina cind totul a devenit o spuma cu un volum vizibil crescut.
Restul de ingrediente  uscate se cintaresc si se amesteca impreuna dupa care se cern pe ste masa de spuma, iar cu o paleta se amesteca in masa de spuma din oua si zahar.
Totul se toarna in tava de copt captusita cu hirtie de copt si se coace la 180°C ca 12-15 min.Depinde de cum coace cuptorul.
Blaturile coapte se lasa la racit, dupa care se  insiropeaza fiecare si se asambleaza cu crema….

REMARCI:
  • Peste crema dintr-e blaturi sau chiar mai bine in crema se pot adaouga nuci macinate  NU prea marunt/taiate si eventual putin prajita.
  • Eu am presarat doar peste crema ceva nuca macinata, dar a fost prea putina.(Dupa fapta se realizeaza ca se putea si mai bine😁)
  • Zaharul pentru siropul de zahar ars NU se arde de culoare inchisa ci “numai” atit cit sa prinda culoare.
  • Daca se doreste sos de ciocolata si la servire, glasurei ramase de la glasare se poate adouga ceva lapte si rom si voila, sosul este perfect…👍
 

23 apr. 2017

SUPER ALUAT pentru PIZZA, CORNURI, FLADEN…

Melcisori ~ Pizza
Acelasi aluat-Cornuri simple, cu sesam, cu mac si cu cascaval...
Acelasi aluat, preparate din 1/2 de cantitate de faina si din acesta 200g faina alba de griu, inlocuita cu 200g faina integrala , proaspat macinata din graunte de Alac.
_________________________

Se prepara de cu seara un aluat din urmatoarele,
INGREDIENTE:
- 1250g apa calduta
- 25g zahar
- 12 g drojdie proaspata
- 2 kg de faina Typo 00/550/700W
- 35g sare
- 40g ulei de pref. de ulei de masline nativ
MOD PREPARARE:
Ingredientele se pun in recipientul malaxorului in ordine mai sus data si se malaxeaza pina cind aluatul se desprinde de pe pertii recipientului.
Aluatul obtinut se transfera in alt recipient incapator la dospire si in prealabil uns cu ceva ulei, se acopera/introduce cu/in punga/sac de nailon si se pune la rece sau frigider peste noapte.
A doua zii se scoate si se inzinde si impacheteaza de 2 ori la interval de 30 min  si a tria oara se modeleaza pentru/dupa reteta dorita.
Eu am preparat melicsori PIZZA, acestea plac tare mult baietilor mei si o parte din ei congelez , iar atunci cind au pofta doar scot din congelator si ii introduc in cuptor, care se incinge in acelasi timp in care se introduc melicsorii congelati, la ca 120°C. si se lasa pina cind cuptorul a atins aceasta temp.si melciosrii sint numai buni de papat !😊
La pachetel pun de multe ori, deoarece sint buni si reci nu numai calzi.
  • Bineinteles ca, acceasi metoda de incalzire se poate aplica si altor prod. congelade, de ex. cornuri, chifle…
  • Reteta se poate mari sau micsora dupa cerintele personale.
  • Aluatul se poate prepara si in amestec cu alte sortimente de faina sau chíar in totalitate din alta faina.Aici trebuie doar avut grija la hidratatie.Cu cit mai integrala este faina cu atit trebuie crescuta hidratia si bineinteles ca rezultatul va fii putin altul.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate