INGREDIENTE:
- 50 g ciocolata(stropi, zdrobita…)
- 250g Big Ben
- 550 g faina alba de griu
-15g praf copt
-100 g fulgi de cocos/alune /nuci …fiecare ce doreste, macinate
- 250 g zahar de preferinta brun
- 1 fiola esenta de vanilie…
- 2 oua + 1 galbenus
- 250 g unt/marg.
MOD PREPARARE:
Ciocolata se taie/zdrobeste in bucatele daca este necesar, la fel si alunele Big Ben si se pun la congelator.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adaoga restul ingredientelor, dupa care se framinta totul, cel mai bine cu mixerul.
In final se adaoga ingredientele de la congelator se framinta piina cind acestea sint bine incorporate in aluat si aluatul se pune intr-o punga la frigider pt. cel putin 1 ora.Se poate foarte bine chiar peste noapte, sa se tina la rece.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Din aluat se i-au portii cit o nuca, intr-e palme se formeaza bile care se platineaza putin si se aseaza pe tava de copt unsa/captusita cu hirtie de copt.
In final cu o pensula , se ung cu ceva lapte si se introduc in cuptor pt. ca 15 min.
Pina cind prind gradul de coacere/culoare dorit.
Dupa copt se lasa sa se raceasca complet si se depoziteaza , daca este necesar, in cutii de tabla.
Un comentariu:
tare buni trebuie sa fie biscuiteii astia.coca e frageda cred .si imi imaginez ce aromati sunt!
Trimiteți un comentariu