Este o reteta simpla dar de efect.
La noi in Austria este foarte populara si iubita de mic si mare.
INGREDIENTE:
- 1 kg carne tocata de preferinta amestecata(vita+porc)
- 5-6 oua(2 crude + 3-4 fierte)
- 1 ceapa
- 1-2 chifle sau 100g piine alba- 50g slaniniuta taiata in bucati(Bacon/Kayser)
- 1lc zahar
- 1 legatura patrunjel verde
- sae+ piper + nucsoara de Muscat
MOD PREPARARE:
Chiflele/piinea alba se pune la inmuiat in apa.
Ceapa se curata si taie marunt,
Cuptorul se incinge la 180°C.
3 – 4 oua se fierb ca 10 min.
Slaninutza se pune la prajit intr-o tigaie , in care se prajeste si ceapa impreuna cu 1lc zahar.
Carnea impreuna cu 2 oua crude(se pot lua doar galbenusurile),
ceapa prajita, patrunjelul verde taiat marunt, sara+ piperul+ nucsiara de muscat si piinea/chiflele inmuiate si bine stoarse, se pun impreuna intr-un recippient incapator si se amesteca bine bine.
Intr-o tava /forma de copt bine unsa si eventual captusita cu pesmewt se pune 1/2 din masa de carne.
Se formeaza pe mijloc un santz in care se aseaza cele 3 – 4 oua fierte si curatate de coaja. deasupra se aseaza de carne si torul se introduce pt. ca. 1 ora la cuptor.
Friptura se scoate pe un platou/cirpator si se portioneaza in felii de ca. 2 cm.
Se serveset de preferinta cu garnitura din piure de cartofi, inele de ceapa prajite si salata sau muraturi.
INELE DE CEAPA PRAJITA
INGREDIENTE:- 4-5 cepe mijlocii
- ceva ulei
- 100h faina alba
- 1ls boia de ardei dulce
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu bopia de ardei dulce.
Ceaspa se curata, se taie si desface in inele.
Amestecul de faina se pune intr-o punga de nailon in care se pun si inelele de ceapa.Puna se stringe si se scutura bine in asa fel incit inelele sa fie cuprinse de faina pe toate partile.
Continutul pungii se toarna intr-o sita si cu ajutorul sitei se indeparteaza surplusul de faina.
Uleiul se incinge bine si in el se prajesc indlele d ecepa pina primesc o culoare aurie/caramelizie si se scot pe un servet de hirte.
Falscher Hase
Zutaten:
- 1 kg Faschiertes gemischt
- 5 – 6 Eier (2 roh, 3 – 4 hart gekocht)
- 1 Zwiebel
- 1- 2 alte Semmeln oder 100g Weißbrot
- 50 g gewürfelten Speck
- 1 Bund Petersilie
- Salz + Pfeffer+Muskatnuss
Zubereitung.
Das Weißbrot in Wasser einweichen, drei Eier etwa 10 Minuten hart kochen, Backofen auf 180°C vorheizen,.
- 1 kg Faschiertes gemischt
- 5 – 6 Eier (2 roh, 3 – 4 hart gekocht)
- 1 Zwiebel
- 1- 2 alte Semmeln oder 100g Weißbrot
- 50 g gewürfelten Speck
- 1 Bund Petersilie
- Salz + Pfeffer+Muskatnuss
Zubereitung.
Das Weißbrot in Wasser einweichen, drei Eier etwa 10 Minuten hart kochen, Backofen auf 180°C vorheizen,.
Zwiebel fein würfelig schneiden. Speckwürfel in einer heißen Pfanne auslassen, Zwiebel dazu geben und anrösten. In einer Schüssel Faschiertes, zwei Eier (man kann auch nur die Eigelb nehmen), Zwiebel, Speck, Petersilie, das gut ausgedrückte Weißbrot, Salz, Pfeffer und geriebene Muskatnuss gut durcheinander mischen.
Die Hälfte der Masse in eine Backform geben. Mulden bilden und die geschälten, hart gekochten Eier hineinlegen und mit der übrigen Masse bedecken. Für ca. eine Stunde ins Backofen geben.
Fertig.
Die Hälfte der Masse in eine Backform geben. Mulden bilden und die geschälten, hart gekochten Eier hineinlegen und mit der übrigen Masse bedecken. Für ca. eine Stunde ins Backofen geben.
Fertig.
Geröstete Zwiebelringe
Zutaten:- 4-5 Zwiebeln, mittelgroße
- etwas Öl
- 100 g Mehl
- 1 EL Paprikapulver
Zubereitung:- etwas Öl
- 100 g Mehl
- 1 EL Paprikapulver
Zwiebeln in feine Ringe schneiden. Mehl mit Paprikapulver mischen in einer Plastiktüte, Zwiebeln darin mehlieren, in einem Sieb übriges Mehl wieder abschütteln.
Öl in einer Pfanne erhitzen. Zwiebeln darin unter öfteren Rühren bei mittlerer Hitze goldbraun und knusprig braten.
Auf Küchenrolle abtropfen lassen.
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