Le-am denumit, a la Laura S. deoarece aluatului i-am adougat citeva ingrediente, care in aluatul clasic de clatite NU sint.
Mie si familiei mele, ni-se par clatitele mult mai bune.!
INGREDIENTE:-1/2 kg faina
- 4 oua
- 500g lapte
- 500g apa minera
- 1 pac. praf budinca vanilie
- 7 g praf copt
- 50g zahar pudra
- 1 priza sare
- 1 lamiie-coaja
- 20g ulei + ulei pt. prajit
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu praful de vanilie si cel de copt.
Ouale se mixeaza impreuna cu cele 20g ulei, zahar si priza de sare.In continueare se pune alternatic lapte+apa minerala si amestecul de faina, mixind mereu pina cind toate in gredientele sint bine incorporate.
BINE DE STIUT:Totul se lasa ca 30min. sa se odiihneasca.In acest fel, aluatul la prajit nu se lipeste de tigaie. |
Daca cumva aluatul este rea gros, se mai poate adaouga ceva apa sau lapte.
BINE DE STIUT:Hidratiunea/fainii NU este egala la toate sortimentele de griu.De aceea in retetele de panificatie & patiserie este necesar sa se mai adaoge ceva faina, sau lichid, dar ~ de retinut ~ NU INTOTDEAUNA ! ~ |
TIP:Cine doreste poate amesteca in aluatul de mai sus: - 30g cacao + 60ml lapte/apa si in loc de budinca de vanilie - 1 pac. de budinca de cacao/ciocolata. In acest fel se pot prepara clatite cu gust de ciocolata. Se pot umple de ex.cu Nuttela ….si servii linga cu inghetata si/sau frisca…. |
Va urez savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu