28 ian. 2010

RULOURI APERITIV si OUA UMPLUTE


Aceste miniaturi le-am preparat de Revelion, deoarece am sarbatorit acasa, doar noi 4.De aceea nu am facut prea mult, dar ceva linga un pahar de Champagner/Sekt la miezul noptii si nu numai "musai" ca trebuia....
INGREDIENTE RULOURI:
- 1 pac. aluat de foietaj
- 1 ou
- ceva sare cu bob mare,seminte de chimen,mac, sesam...
MOD PREPARARE RULOURI:
Aluatul se deruleaza pe masa de lucru si se unge cu ceva albus de ou si se taie pe latime in fisii de 1-1,5cm.Fisiile se ruleaza cu partea unsa cu albus deasupra pe formele pentru rulouri in prealabil bine unse cu grasime.Se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si s epresara deasupra cu sare cu bobul mere, seminte de sesam, chimen, mac....de care doriti si aveti.Se introduc in cuptorul preincons la 200°C pt. ca 15 min. pina ce au primoit gradul de coacere dorit.Dupa coacere se scot de pe forme si se lasa deoparte pina ce se prepara umplutura.
Eu am facut o umplutura de brinza Camembert .
PATEU DE BRINZA CAMEMBERT
INGREDIENTE:
- 100 g Camembert
- 200 g brinza proaspata de vaci
- sare+piper
- piper boabe verde(10buc)
- verdeturi(ceva patrunjel,snitling...)proaspete sau congelate
- 50/100g cascaval ras
MOD REPARARE:
Camembert-ul se taie cit mai marunt si se paseaza bine cu o furculita.
Se adaoga pe rind cite putin din brinza de vaci mixind cu mixerul in asa fel incit sa devona totul precum o crema.Se adaoga condimente si verdeata dupa gust si s eumplu rulourile.
Capetele rulourilor se preseaza in casaval ras si /sau in verdeturi tocate marunt.

OUA UMPLUTE
Aceasta reteta se prepara in functie de nr. de persoane de aceea nu am o reteta exacta.
Dar daca ingredientele sint de calitate si se amesteca in cantitate in functie de gustul individual , cu siguranta o sa placa.
INGREDIENTE:
- oua
- unt(10g unt la 1 glbenus de ou)
- mustar
- sardele-fileuri Sardellenfilets
- ceva ulei
- zeama de lamiie
- sare+piper
- ceva smintina groasa(Creme Fraiche)
MOD PREPARARE:
Ouale se fierb si se pun in apa rece.SE descojesc si se injumatatesc in lungime.
Albusurile se ajusteaza putin, in asa fel incit sa stea stabil pe platou,.
Galbenusurile se trec printr-o sita sau prin presa de usturoi si se mixeaza bine cu unt, mustar fileurile de sardele,sare+piper, ceva zeama de lamiie, ceva smintina si eventual ulei, dupa gust.
Cind acesta crema este preparata dupa gustul individual se dreseaza in jumatatile de albus de ou, care se garnisesc dupa dorinta fiecaruia.
De ex. cu file de Somon, sau cu diferite verdeturi tocate marunt....

Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (232) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (96) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate