Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

21 aug. 2008

PRAJITURA CU RABARBER


INGREDIENTE;
- 175 g unt sau marg.
- 150 g zahr
- 1 pac. zahar vaniliat
- 1 priza sare
- 4 galbenusuri
- 4 ls lapte sau esente.lichior ,ce doriti si aveti
- 250 g faina
- 1/2 pac. praf copt
- 50g fulgi de cocos
---------------------------------
- 500g rabarber proaspat
- 4 albusuri
- 1 priza sare
- 200 g zahar
- 100 g migdale sau nuci de padure macinate
- 2ls zahar pudra
MOD PREPARARE;
Untul sau marg. se freaca cu zaharul,se adaoga sarea,galbenusurile pe rind si laptele.totul se mixeaza pina ce zaharul sa topit.pe rind se adaoga faina amestecata in prealabil cu praful de copt si fulgii de cocos.Aceasta masa se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu grasime si tapetata cu pesmet.Daca folositi pesmet,este mai bine daca aveti din biscuiti sau piscoturi,este mult mai bun la gust.Rabarbarul dupa ce sa curatat de coaja se taie in buc. de ca.1/2cm lungime,se da prin faina si se aseaza peste blatul prajituri.Cuptorul se incinge la 200?C.Albusurile se bat spuma cu priza de sare,pina devine tare si nu mai curge.Treptat se adaoga zaharul si se mixeaza mai departe pina spuma devine tare si lucioasa iar la sfirsit se amesteca nucile macinate usor cu lingura.Aceasta masa se intinde usor peste blatul de prajitura cu rabarber si se introduce la copt pt. ca. 35 min.Aceasta prajitura in comparatie cu altele ,este buna sa se serveasca calduta.
--------------------------------------------
Mai revin inca o data la acesta reteta cu un experiment nou,.Am facut aluatul de praji ,dar in loc de marg sau unt am pus ;
- ulei,aceeasi cant,
- iar in loc de 4 oua ,am pus 6
- si am marit cant de zahar si faina cu 100g,
- cea de lapte cu 10 ls.
- si in loc de migdale am pus nuca de cocos si in aluat am pus putina nuca de cocos.
Aluatul trebuie sa fie fluid,dar cind curge din lingura trebuie sa se rupa.Nu stiu daca sint de folos cuiva aceste informatii ,dar eu le.am preparat si au fost EXCELENTE.Am dus la gradi. prajitura ,la serbarea de sf. de an si a a vut mare succes.
Aici o poza cu un colt de praji:

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate