INGREDIENTE;
- 175 g unt sau marg.
- 150 g zahr
- 1 pac. zahar vaniliat
- 1 priza sare
- 4 galbenusuri
- 4 ls lapte sau esente.lichior ,ce doriti si aveti
- 250 g faina
- 1/2 pac. praf copt
- 50g fulgi de cocos
---------------------------------
- 500g rabarber proaspat
- 4 albusuri
- 1 priza sare
- 200 g zahar
- 100 g migdale sau nuci de padure macinate
- 2ls zahar pudra
MOD PREPARARE;
Untul sau marg. se freaca cu zaharul,se adaoga sarea,galbenusurile pe rind si laptele.totul se mixeaza pina ce zaharul sa topit.pe rind se adaoga faina amestecata in prealabil cu praful de copt si fulgii de cocos.Aceasta masa se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu grasime si tapetata cu pesmet.Daca folositi pesmet,este mai bine daca aveti din biscuiti sau piscoturi,este mult mai bun la gust.Rabarbarul dupa ce sa curatat de coaja se taie in buc. de ca.1/2cm lungime,se da prin faina si se aseaza peste blatul prajituri.Cuptorul se incinge la 200?C.Albusurile se bat spuma cu priza de sare,pina devine tare si nu mai curge.Treptat se adaoga zaharul si se mixeaza mai departe pina spuma devine tare si lucioasa iar la sfirsit se amesteca nucile macinate usor cu lingura.Aceasta masa se intinde usor peste blatul de prajitura cu rabarber si se introduce la copt pt. ca. 35 min.Aceasta prajitura in comparatie cu altele ,este buna sa se serveasca calduta.
--------------------------------------------
--------------------------------------------
Mai revin inca o data la acesta reteta cu un experiment nou,.Am facut aluatul de praji ,dar in loc de marg sau unt am pus ;
- ulei,aceeasi cant,
- iar in loc de 4 oua ,am pus 6
- si am marit cant de zahar si faina cu 100g,
- cea de lapte cu 10 ls.
- si in loc de migdale am pus nuca de cocos si in aluat am pus putina nuca de cocos.
Aluatul trebuie sa fie fluid,dar cind curge din lingura trebuie sa se rupa.Nu stiu daca sint de folos cuiva aceste informatii ,dar eu le.am preparat si au fost EXCELENTE.Am dus la gradi. prajitura ,la serbarea de sf. de an si a a vut mare succes.
Aici o poza cu un colt de praji:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu