De citiva ani fac acest gem de caise si deja a devenit "NELIPSIT" din camara mea.Anul acstea, ca defapt si in cei ultimi 2-3 ani,acest gem il fac cu caisele descojite.Va spun o minunatie!
Mai jos este reteta de baza,preparata pe baza de pectina.Cu produs de la firma Dr. Oetker .Bineinteles ca se poate folosi si alt product.Iar sub reteta se afla TIPS-dupa caum am preparat eu acest gem.
INGREDIENTE:
- 1kg caise
- 500g zahar cu jeleu,(eu pun cel de la Dr.Oetker 3:1,in acest caz este nevoie de 1,5kg. caise)
- borcane cu capac.
MOD PREPARARE:
Caisele se spala,se taie marunt sau se dau prin masina de tocat/blenderSe amesteca cu zaharul si se pun la fiert amestecind in continuu.De cind incepe sa clocoteasca se lasa 4 min. amestecind in continuu sa nu se prinda de fund si sa nu de-a afara din oala.Se trage oala deoparte si se face proba de gelatinare.Pregatiti inainte sa va apucati de gem o farfurie intinsa in frigider.Pe aceasta farfurie turnati o ls. gem. Daca se gelatineaza atunci gemul se poate pune in borcane.
ATENTIE
-Gemul trebuie sa fiaba cele 4 min. in clocote si NU MAI MULT.Borcanele se inchid si se pun pe capac la racit ca. 5-10 min.
- Tips:
Pt. ca gemul sa aiba un gust mai deosbit si o culoare mai frumoasa,caisele se pot descoji.(In poza de mai jos,caisele au fost descojite.Ia un pic de timp dar merita rezultatul.)Dupa spalare se cresteaza coaja (precum la rosii)si se toarna peste ele apa fiata.Dupa ca. 5 min. se scurge apa si se descojesc caisele.Mai departe se procedeaza precum am scris mai sus.-Pt. cine doreste,poate pune citva stropi de esenta de migdale sau un paharel de "apa" de caise, lichior de migdale.....
Aici este un colaj de foto ,cum am preparat eu gemul fara coaja;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu