Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

3 iul. 2018

PIINE CIABATTA - Italy

Piine Ciabatta


De curind am  descoperit in You Tube acest canal:
https://www.youtube.com/watch?v=D2ws4sTKrdI&t=2s
si Mama Gina m-a fascinat ....dar din pacate engleza nu o stapinesc si asa a trebuit sa caut dupa reteta in  limbile care l-e inteleg, de ex. germana....
Aceasta minunata reteta am luat-o de pe aceasta pagina:
https://www.privatkoch-hamburg.de/2017/01/03/ciabatte-rezept-wie-aus-italien/ si s-a dovedit a fii foarte faina.👍
Eu am preparat 2 piini mai mari din cant. dubla de ingrediente, folosind doar 5g drojdie proaspata.
De reteta de Ciabatta m-am tot ferit sa o fac,🤨 deoarece aluatul este foarte moale, dar dupa ce am vizionat Video-urile de mai sus, nu a mai fost nici o problema. Cel putin pentru mine a fost o mirare, ce simpla este de preparat si ce rezultat minunat...Deci nu o mai lungesc ci doar mai doresc sa multumesc Protagonistilor pentru reteta si toate informatiile/instructiunile date!
Auf diesem Weg möchte mich herzlich bedanken für die Rezept, Videos und all die umbezhalbare Infos.!!
INGREDIENTE:
- 600g apa calduta
- 16g sare
- 5g drojdie propaspata
- 800g faina alba de griu
~~~~~extra~~~~~
ca. 10ls ulei de pref. masline
MOD PREPARARE:
Seara se amesteca ingredientele de mai sus in ordinea scrisa in afara de ulei.
Se amesteca/malaxeaza pina cind faina este bine cuprinsa de apa, iar castronul in care se toarna aluatul pt.a dospii se unge cu un film fin de ulei,  aluat se toarna in acest castron si se acopera/introduce cu/intr-o punga de nailon.
Acum  se lasa ca. 2-3 ore la dospit in bucatarie dupa care se introduce peste noapte la frigider, ori daca nu este prea cald se lasa toata noaptea in camara sau cine are pivnita, este locul ideal de dospire, ori vara, ori iarna 👍😊...
Daca se lasa la frigider, a doua zii aluatul se scoate dis de dimineata si se lasa ca. 2-3 ore la temp. camerei, dupa care pe masa bine infainata si NU se framinta ci se impacheteaza. Aceasta procedura am procesat-o de 4 ori la interval de ca. 30 min. si de fiacare data , aluatul impachetat l-am asezat in castronul uns cu u film de ulei.
Spun/scriu circca, deoarece intr-e timp ne mai luam cu treburile si poate depasesc 30 min. sau poate trec doar 20 min.....
In ori e caz, aluatul prin aceasta metoda de prelucrare devine elastic, poros si primeste o consistenta stabila.
Dupa aceste "maltratari"😀 a aluatului, i-se da forma de Ciabatta=Cizma 😊, se aseaza pe tava de copt, captusita cu hirtie/folie de copt. se mai lasa ca. 30 pina la chiar 60min. la dospit, se incinge cuptorul la 240°C si piinea se poate coace.
*Pentru ca am vazut in Video la mama Gina am facut si eu, inainte de a intra in cuptor, eu am uns piinea cu ceva ulei deasupra.*
Pentru ca piinea mea a fost ceva mai mare, la mine a durat coacerea ca.30min.
Pentru a avea rezultate pe asteptari, va recomand sa vizionati modul de preparare din video-urile mai sus date sau altele...sint foarte informatoare...!

Pentru cine doreste sa se aventureze la acesta reteta, doresc
 spor la preparat si savoare deplina!

8 mai 2018

BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE


BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE

INGREDIENTE:
- 1400g lapte
- 1 priza sare
- 2 pac. praf, budinca de vanilie
- 145g gries
- 120g zahar
- aroma de vanilie
- 50g ciocolata alba -*optional*
MOD PREPARARE:
Laptele se amesteca cu praful de budinca de vanilie, aroma de vanilie priza de sare si zaharul.
Se pun la fiert amestecindu-se mereu si cind incep sa fiarba, temperatura se micsoareaza, se adaoga grisul in ploaie amestecind mereu pina cind totul incepe sa de-a in clocot si dupa citeva clocolte usoare, cind se observa ca. consistentza a devenit densa se trage de pe foc si se adaoga , daca se doreste ciocolata.Se poate adooga chiar mai multa ciocolata , in acest caz se reduce putin cant. de zahar.
Budinca astfel preparata se toarna in formele de budinca si se poate servii calda sau rece , ca atare sau cu soropuri, compoturi…
TIPP:
·        Eu fac portie dubla si o torn in borcane cu capac.
Dupa ce s-au racit, isirofez capacele si pun la frigider.
·        Ca. 1 saptamina se poate savura acest desert simplu si gustos.
Asta daca rezista atita timp 😀
·        Aroma budincii poate varia dupa gustul personal,
      cu coaja de lamiine, migdale, rom…
·       Se pote prepara si cu budinca de ciocolata

Urez spor la preparare si savoare deplina!

10 apr. 2018

PRAJITURA SANTIAGO


PRAJITURA SANTIAGO
Acesta prajitura am degustat-o la o D-na foarta gospodina si de la care am mai primit si preparat si alte retete.
Iar pt. ca mi-a placut foarte mult, deoarece nu este foarte dulce si are un gust usor de cafea, pe care acest gust i-l ador😊…i-am cerut reteta...

Vielen Dank, Frau Reimer!
Prajiturica am facut-o spontan de aceea fara timp de gindire cum o sa arate finalul...deci optic nu este foarte frumoasa, dar gustoasa 😁😊👍

INGREDIENTE-Blat:
- 100g unt
- 200g zahar
- 1pac. zahar vaniliat
- 3 eier
- 250g faina
- 2lc praf copt
- 125g cafea neagra
- 100g cafea sau amestec de cafea cu lapte, pt.     insiroparea blatului
INGREDIENTE-Crema:
- 400g smintina lichida pt. frisca
- 1 pac. intaritor frisca
- 125g g zahar pudra
(in crema de frisca se poate adouga la  dorinta,cacao.,ciocolata rasa, cafea instant, aroma  rom/ migdale/vanilie…)
MOD PREPARARE –Blat:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu o priza de sare si jumatate din cant. de zahar.
Untul se freaca cu restul de zahar si galbenusuríle de ou adougate pe rind si totul se mixeaza pina cind compozitia devine spumoasa, in continuare se adaoga cafeaua, faina si in final spuma din albus de ou, care se amesteca cu o paleta de sus in jos in asa fel incit sa fie incorporate in compozitie si totusi compoziatia sa ramina aerata.
Compozitia se toarna in tava captusita cu hirtie de copt si se coace la 180°C ca 25-30min.
De recomandat proba cu scobitoarea!
Cant.  ingred. este pt. ca. 1 blat de tort.
Dupa racire, blatul se taie dupa dorinta si se insiropeza.
MOD PREPARARE-Crema:
Frisca rece din frigider se mixeaza ca.30 secunde se adaoga intaritorul de frisca , se mai mixeaza pin ace frisca incepe sa se intareasca si se adaoga  si zaharul Se mixeaza in continure, pina frisca primeste o consistenta batoasa si NU mai curge.
Eventual la dorinta se poate adouga ceva din ingredientele mai sus enumerate.
Cu acesta crema se umple blatul care in prealabil s-a taiat pe orizontal 1x sau de 2 x sau daca s-a copt in tava normala de cuptor, atunci se imparte in doua sau trei parti egale.
Astfel prajitura pregatita se pune la frigider pt.  ca  2-3 ore dupa care se poate portiona.
Spor la preparat si savoare deplina!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate