Acesta reteta este favorita mea pe timpul verii.
Doar ca, mie imi place fasolea cu pastai galbene si late.Dar aici din pacate nu am vazut asa ceva.
INGREDIENTE 4 pers:
- 500g fasole
- 1ls untura, unt sau ulei
- 1 ceapa mare sau 2-3 cepe verzi
- 1ls zahar
- 100g slaninuta
- 1 legatura mica de patrunjel
- 1 legatura mica de marar
- 200ml apa sau supa
- 1ls cu virf faina
- 2oo ml smintina
- sare+ piper
MOD PREPARARE:
Fsasolea se spala,se curata de cozi si se rupe in doua sau trei parti.
Intr-o cratita se incinge grasimea in care se prajeste slaninuta.
Cind aceasta a prins culoare se adaoga ceapa care se prajeste pina devine sticloasa, la care se adaoga 1ls zahar.Se lasa sa se rumeneasca amestecind in continuu pina ce incepe sa se caramelizeze ceapa.Se adaoga fasolea, jumatate de legatura din marar,se sareaza si pipereaza si la fel se amesteca in continuu pina ce grasimea acoprins-o pe toate partile si ea sa inmuiat putin.
In continuare se adaoga apa/supa se pune capac si se lasa sa fiarba la foc domol pina ce sa inmuiat.(citeva minute).
Separat se amesteca faina cu smintina si verdeturile taiate marunt, iar cind fasolea este fiarta"al dente"se adaoga smintina si amestecind se lasa sa inceapa sa fiarba pina se ingroase putin.
Se adaoga verdeturile se amesteca , eventual se mai condimeteaza dupa gust si se poate servii.
Eu am servit cu
2 comentarii:
Wauuuuuuuu,super cornuletele astea,:))...trebuie sa incerc si eu reteta,arata delicios!!
Laura, draga mea, te astept la mine pe blog pt ridicarea unui premiu!
Te pup!
Laura,scuza-ma...acum am vazut ca am pus gresit comentariul,:(..ce toanta sunt...vroiam sa-l pun la cornulete,ca alea mi-au placut tare,imi fac cu ochiul,:))
Scuza-ma inca o data!!!
Si te astept pt premiu,:))
Trimiteți un comentariu