Este o reteta banala, pe care cu siguranta o stie/gustat-o toata lumea.
Dar pe cit de banala. pe atit de greu de preparat...
Nu in privinta muncii de a prepara in sine ci de a gasi legume cu gust, nu "hibridele" astea care arata bine si cu gust nedefinit.
Pe dinafaara "uiiiiiiiiiii"si pe dinauntru "pfuiiiiiiiiiiii".
Cei mai avanatajosi in a papa o salata buna sint cei care-si plantaeaza legumele in gradina, dar din seminte /rasaduri originale.
Ca si pusul in gadina proprie este asa si asa.
Daca semintele sint "hibrid" tot aceeasi Marie este ca si cind ai cumpara legmele.
Eu prepar acesta salata ochiometric si c-am asa o face toata lumea.
Nu pot sa spun ca merg la magazin si cumpar o cantoiitate anume de legume pentru salata.
In general fac salata cu ce cantitati de legume am prin casa.
Uneori am mai multi castraveti , alte ori mai multe rosii.
Dar in general acesta salata se face din cantitati egale de castraveti si rosii si cepa ca cantitate, 1/3 din cantiatea de rosii sau castraveti.
INGREDIENTE:
- castraveti
- rosii
- rosii
- cepa(de preferinta verde sau rosie, dar merge cu ori si care)
- frunze de patrnjel, telina, usturo, snitling(ceapa ciorii)i...
~~~marinada~~~
- zahar
- sare
- piper
- otet(eu prefer otetul de vin alb)/zeama de lamiie
- ulei (de preferinta de masline)
MOD PREPARARE:
Se pegateste marinada punind intr.un pachar ceva apa urmata de zahar , oetet, sare, piper si se amesteca bine pina ce zaharul si sarea se topesc.Se adaoga si ulei si se amesteca bine totul degustind si eventual adaougind cite ceva dupa gustul individual.
Legumele se spala si se taie fielii.
Vedeturule se spala , zvinta si toaca marunt.
Intr-un castron potrivit cantitatilor de legumelor din care doriti sa faceti salata, se pune o parte din verdeturi peste ele se aseaza un rind de catraveti, iar peste castraveti se pesara iarasi verdeturi,iar deasupra se pun2-3 ls dn marinada.
Urmeaza un rind de rosii , peste care se presara la fel verdeturi si 2-3 ls din marinada.Astfel se procedeaza pina ce legumele, vedeturile si marinada sint toate asezate in castron.
Evetual deasupra se poate turna/picura ceva ulei de masline si orna si cu citeva masline.
2 comentarii:
Bine ai venit sanatoasa acasa !! Ceva poze impresii. Un sfirsit de saptamina bun ! Cami
Hallölchen Cami!
Multumesc pentru "bun venit"-din pacate poze nu am facut deoarece vacanta mea a fost in interes de servici sa zic asa.
Iti trimit un E-Mail.
Te pup dulce si un WE. plin de bucuirii!
Laura S.
Trimiteți un comentariu